Champions League blijft ook na de zomer bij SBS6
Bron: Talpa / Wessel de Groot

Champions League blijft ook na de zomer bij SBS6

Geschreven door Daniël Schalk

De UEFA Champions League verhuist definitief van Veronica naar SBS6. Talpa maakte vandaag bekend dat de historische afronding van het huidige seizoen in augustus te zien is bij SBS6, maar ook het nieuwe seizoen wordt uitgezonden bij de familiezender. Dat bevestigt Talpa tegenover Showbizznetwork.nl.

Talpa vult deze zomer met de verhuizing de gaten die bij SBS6 door de coronacrisis zijn ontstaan. “Door de coronacrisis hebben we opnieuw kritisch naar onze programmering gekeken. Hierdoor ontstond het idee om de Champions League vanaf augustus uit te zenden op onze grootste zender”, vertelt Talpa ons.

De verhuizing is definitief. “Zowel het huidige als het nieuwe seizoen zal bij SBS6 te zien zijn”, zegt de woordvoerder. Het is opvallend, omdat Veronica de mannenzender van Talpa is. “We hopen hierdoor nog meer voetballiefhebbers in Nederland een plezier te doen met deze geweldige wedstrijden.”

Voorheen waren alle voetbalwedstrijden te zien bij Veronica, waar ook de voetbaltalkshow Veronica Inside met Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp wordt uitgezonden. In 2016 verhuisde de Champions League juist van SBS6 naar Veronica, om bij SBS6 ruimte te maken voor Nederlandse tv-programma’s.