Must-see: 'Dead to Me zit vol cynische humor met een duistere ondertoon'
Bron: Netflix

Must-see: 'Dead to Me zit vol cynische humor met een duistere ondertoon'

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Het aanbod van streamingsdiensten groeit met de dag. Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle van films en series geeft Showbizznetwork.nl elke week een must see-tip. Vandaag komt de kijk-tip van John.

Deze week wil ik het hebben over Dead to Me, een schitterende serie met scherpe cynische humor, maar ook een donkere kant. De serie gaat over Jen (Christina Applegate), die pas haar man heeft verloren. Zij ontmoet Judy (Linda Cardinelli) bij een praatgroep over rouwverwerking en tussen beide vrouwen ontstaat een vriendschap die getest gaat worden door een groot geheim.

Sinds de dood van haar man heeft Jen het moeilijk, ze heeft zijn dood niet verwerkt, heeft twee kinderen, een schoonmoeder waar ze een hekel aan heeft en een agressieve kant. Op haar werk functioneert ze ook niet meer. Als ze op een praatgroep voor rouwverwerking Judy tegenkomt, ontstaat er snel een hechte vriendschap en lijken ze elkaars redder te gaan worden.

Het eerste seizoen eindigt met een groot geheim, dat de rode draad is voor het tweede seizoen. Elk seizoen kent tien afleveringen van circa 30 minuten, die vol staan van scherpe en cynische humor, herkenbare zaken uit een rouwproces, vriendschap, het opvoeden van kinderen, maar alles met een heel donkere twist die als een rode lijn door alle afleveringen loopt.

Ik kan iedereen deze vlot-weg-te-kijken serie zeker aanbevelen. Dead to Me bracht mij daadwerkelijk een lach en een traan. En goed nieuws: Netflix heeft bevestigd dat er nog een derde en tevens laatste seizoen komt. We zijn dus nog niet af van Jen en Judy.