Must-see: ‘Groeten van Gerri bewijst dat humor altijd het beste medicijn is’
Bron: YouTube

Must-see: ‘Groeten van Gerri bewijst dat humor altijd het beste medicijn is’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het aanbod van streamingsdiensten groeit met de dag. Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle van films en series geeft Showbizznetwork.nl elke week een must see-tip. Vandaag komt de kijk-tip van Daniël.

Deze week verscheen plotseling de coronafilm Groeten van Gerri van Undercover-ster Frank Lammers op Netflix. Tijdens de piek van de coronacrisis besloot Frank om vanuit een simpele huiskamer met slechts één camera een hele speelfilm te maken. Frank speelt in de film scheikundeleraar Gerri die viraal gaat als hij na zijn digitale les per ongeluk zijn camera aan laat staan, waarschijnlijk de angst van elke leraar tijdens deze coronatijd.

Na de les klapt Gerri zijn laptop half dicht, maar de camera blijkt nog aan te staan als de normaal zo keurige scheikundeleraar opstaat en geen broek aan blijkt te hebben. In zijn onderbroek danst Gerri door de kamer, allemaal voor het oog van zijn filmende leerlingen. Groeten van Gerri is een zeer geestige film in een tijd dat we juist humor nodig hebben. Frank Lammers bewijst maar weer eens dat humor altijd het beste medicijn is, ook voor de coronacrisis.

Groeten van Gerri is niet zomaar een comedyfilm, maar houdt ons een spiegel voor. De overheid is nog steeds hard op zoek naar een manier om jongeren te bereiken om hun aan te sporen de corona-adviezen na te leven. Nou Rutte, dít is die manier. De boodschap van het kabinet is door Frank Lammers verpakt in een komische film met een serieus randje. Hij maakt, zoals Gerri het in de film zelf zegt: ‘complexe informatie concreet’. Als je je een dezer dagen tijdens deze ietwat saaie zomer afvraagt wat je moet doen, is Groeten van Gerri zeker een aanrader!