Must-see: 'Remake Fantasy Island laat duistere kant zien van eiland uit feelgoed-serie'
Bron: Netflix

Must-see: 'Remake Fantasy Island laat duistere kant zien van eiland uit feelgoed-serie'

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Het aanbod van streamingsdiensten groeit met de dag. Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle van films en series geeft Showbizznetwork.nl elke week een must see-tip. Vandaag komt de kijk-tip van John.

Deze week wil ik het hebben over Fantasy Island. Ik zag deze film op Netflix en dit riep meteen herinneringen op aan een gelijknamige televisieserie uit mijn jeugd, uitgezonden van 1977 tot 1984. Op een eiland in de Stille Oceaan konden gasten hun fantasie uit laten komen. Mr. Roarke was de baas op dit eiland. Zijn assistent was Tattoo wiens kreet ‘the plane’ wat klonk als ‘ze pleen’ direct uit de krochten van mijn geheugen naar voren kwam. 

De film Fantasy Island gaat over hetzelfde eiland, dezelfde setting, wordt ook geleid door Mr. Roarke en gasten kunnen hun fantasie uit laten komen. De serie Fantasy Island was een happy-go-lucky serie, vrolijk en alles kreeg een goed einde. In de film loopt alles net even anders. Een eerste hint krijgen de gasten als Mr. Roarke aangeeft dat de fantasieën echt afgemaakt moeten worden. Maar die fantasieën veranderen al snel in nachtmerries en de gasten zien zich gedwongen om het mysterie van het eiland op te lossen om hun leven te redden. Mr. Roarke en het eiland hebben een sinister geheim waardoor het leven van alle gasten bedreigt wordt. 

Deze avonturenfilm met een toefje horror zal weliswaar geen Oscar winnen, maar zorgde bij mij voor een zeer ontspannen avondje. Vooral voor mensen die vroeger de tv-serie hebben gezien en zich afgevraagd hebben of er nooit iets fout ging met al die fantasieën, zou ik zeggen: kijk deze film voor de zeer duistere kant van Fantasy Island.