Must-see: 'The Nun bevat veel jumpscares waar zelfs ervaren horrorliefhebbers van schrikken’
Bron: YouTube

Must-see: 'The Nun bevat veel jumpscares waar zelfs ervaren horrorliefhebbers van schrikken’

Geschreven door Vincent Popken Laatste update:

Het aanbod van streamingsdiensten groeit met de dag. Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle van films en series geeft Showbizznetwork.nl elke week een must see-tip. Vandaag komt de kijk-tip van Vincent.

De film The Nun kwam uit in 2018, maar is sinds vorige week pas te zien op Netflix. Ik heb de film destijds op het witte doek gezien en besloot om hem weer eens te kijken op de streamingsdienst. De film is een spin-off van The Conjuring 2 en is het vijfde deel van The Conjuring-serie. Die ik overigens niet gezien heb en je ook niet hoeft te zien om het verhaal te snappen. Wel zul je dingen herkennen als je de andere delen hebt gezien. 

Een priester en een novice worden door het Vaticaan naar het Cârța-klooster in Roemenië gestuurd om daar de mysterieuze zelfmoord van een non te onderzoeken. Daar worden ze geconfronteerd met Valak, een demon, die de vorm van een non heeft aangenomen.  Ze riskeren niet alleen hun leven, maar ook hun geloof en hun ziel. Gedurende de film komen er veel enge jumpscares voorbij waar zelfs ervaren horrorliefhebber van zal schrikken.