Must-see: Docu The Speed Cubers gaat over veel meer dan twee Rubik’s Cubes
Bron: Netflix

Must-see: Docu The Speed Cubers gaat over veel meer dan twee Rubik’s Cubes

Geschreven door Vincent Popken

Het aanbod van streamingsdiensten groeit met de dag. Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle van films en series geeft Showbizznetwork.nl elke week een must see-tip. Vandaag komt de kijk-tip van Vincent.

Ik wil deze must-see allereest beginnen met het uitdelen van een compliment aan het social media-team van Netflix. Via een advertentie op Facebook zag ik de trailer van de documentaire The Speed Cubers. Mijn aandacht bleef bij de trailer, terwijl ik dit op Netflix zelf gewoon hard voorbij gescrold had. Het bleek de moeite zeker waard.

De documentaire The Speed Cubers gaat over kampioenen Max Park en Feliks Zemdegs. Ze zijn echte rivalen in de wereld van de Rubik’s Cubes, maar dat veranderd ook langzaam naar een mooie vriendschap. Zemdegs is een Australische speedcuber die bijna alle wereldrecords in handen had. Dat veranderde echter als de autistische Max Parker langzaam alle records veroverd.

Wat deze documentaire zo bijzonder maakt is de groeiende vriendschap tussen de twee kampioenen. Hoewel Park autisme heeft, kan hij toch heel goed opschieten met Zemdegs. Die op zijn beurt ook moet dealen met het verlies van bijna al zijn wereldrecords aan zijn vriend. Een echte ‘hidden gem’ op Netflix die je zeker moet kijken.