Bioscoop Releases: The New Mutants, Moffie, Love Sarah en De Oost
Bron: Pathé

Bioscoop Releases: The New Mutants, Moffie, Love Sarah en De Oost

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

Nu de maatregelen omtrent het coronavirus versoepelen, verschijnen eerder uitgestelde filmreleases in de bioscoop. Twee keer per maand bespreken we een aantal nieuwe filmtitels die in de bioscoop zullen verschijnen.

The New Mutants

In deze horror thriller zien we een groep jonge mutanten die voor psychiatrisch onderzoek worden vastgehouden in een geïsoleerd ziekenhuis. Wanneer er vreemde gebeurtenissen plaatsvinden in het ziekenhuis, zullen de zowel de mutaties als de vriendschappen op de proef worden gesteld en moet er alles op alles worden gezet om het te overleven.

Moffie

Nicholas woont in Zuid-Afrika en ziet al zijn hele leven dat hij anders is dan anderen. Het is het jaar 1981 en de overheid bepaald dat alle blanke jongemannen die ouder zijn dan 16 jaar twee jaar lang dienstplicht krijgen om het conflict met Angolse grenspost tegen te gaan. In deze twee jaar ziet Nicholas erge dingen, maar schept hij ook een innige band met een medesoldaat. Vanaf 2 september verschijnt de film op het witte doek.

Love Sarah

In Love Sarah zien we het verhaal van Clarissa die met haar oma en een vriendin van haar overleden moeder een bakkerij oprichten in Notting Hill. Het was altijd een droom van de moeder van Clarissa om een bakkerij te hebben en zo wil Clarissa haar moeder nog een dienst bewijzen. De drie generaties vrouwen moeten hun rouwproces, onzekerheden en meningsverschillen opzij zien te zetten om van de bakkerij een succes te maken en om de gedachte van de geliefde Sarah levend te houden. Love Sarah is vanaf 10 september te zien in de bioscoop.

De Oost

Johan is een jonge Nederlandse soldaat die in 1946 met ruimt honderdduizend andere soldaten wordt uitgezonden naar Nederlands-Indië om daar de orde op zaken te stellen. In Nederlands-Indië is op dat moment de onafhankelijkheidsoorlog gaande. Johan wordt bijna idolaat van de legerkapitein Westerling, maar wanneer de maatregelen van Westerling handhandiger worden jegens de bevolking, balanceert Johan op het randje tussen goed en kwaad. Deze Nederlandse film over de onafhankelijksoorlog in Nederlands-Indië draait vanaf 10 september in de bioscoop.