Must-see: ‘Trinkets is een verrassend goede serie’
Bron: Netflix

Must-see: ‘Trinkets is een verrassend goede serie’

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Het aanbod van streamingsdiensten groeit met de dag. Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle van films en series geeft Showbizznetwork.nl elke week een must see-tip. Vandaag komt de kijk-tip van John.

Waarom plegen drie jonge meiden een winkeldiefstal? Elodie, Moe en Tabitha zitten op dezelfde school, maar zijn totaal verschillend en willen niets van elkaar weten. Echter, als ze elkaar tegenkomen bij een hulpgroep voor winkeldieven ontstaat er langzaam een band. Elodie woont bij haar vader en stiefmoeder na de dood van haar moeder en is daar niet echt gelukkig. Moe heeft een vriend maar dat moet geheim blijven. Tabitha is het rijkeluiskind met een rijke vriend, ze lijken het perfecte koppel. 

Dit zijn de hoofdpersonen in Trinkets. Dit is eigenlijk een type serie dat ik normaal niet kijk maar toen de serie net uitkwam heb ik toch een aflevering gekeken met de verwachting dat het niets zou zijn. Verrassend genoeg had ik 3 afleveringen gekeken voor ik er erg in had en ontwikkelde ik al een soort band met de drie meiden. Het is mooi om te zien hoe de Elodie, Moe en Thabita naar elkaar toe groeien. 

De serie bestaat uit korte afleveringen van ongeveer 25 minuten en kijkt lekker weg. De ontwikkelingen in de levens van de 3 meiden en de invloed hiervan op hun relaties zijn soms wat clichématig maar bleven mij boeien waardoor ik de serie in korte tijd uitgekeken heb. Inmiddels staat er een tweede seizoen op Netflix, dus ben ik weer een paar avonden zoet. Netflix heeft ervoor gekozen het verhaal naar het boek van Kirsten Smith met seizoen 2 te eindigen. En dus het verhaal niet over meer seizoenen uit te smeren. Trinkets is gewoon een topserie om even lekker ontspannen naar te kijken.