Must-see: 'Van Helsing een schitterende serie met indrukwekkende, uitgediepte karakters'

Must-see: 'Van Helsing een schitterende serie met indrukwekkende, uitgediepte karakters'

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Het aanbod van streamingsdiensten groeit met de dag. Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle van films en series geeft Showbizznetwork.nl elke week een must see-tip. Vandaag komt de kijk-tip van John.

Deze week wil ik het hebben over de serie Van Helsing. Het aanbod bij de streamingdiensten is groot, erg groot en wordt de komende jaren alleen maar groter. Toen wij onlangs aan een nieuwe serie wilden beginnen viel ons oog op ‘Van Helsing’ een serie die ik weliswaar wel op mijn lijst had gezet maar verder aan mijn aandacht was ontsnapt. Deze serie is vijf seizoenen lang en staat volledig op Netflix. 

Deze serie gaat over nakomelingen van Van Helsing. In een post-apocalyptische wereld waar Vampiers overheersen raakt de jonge moeder Vanessa gewond, komt in het ziekenhuis terecht waar ontdekt wordt dat er iets met haar bloed is. Een groep militairen wordt naar het ziekenhuis gestuurd om haar te bewaken. 

In deze serie waarbij er verschillende soorten Vampiers zijn volgen we het verhaal van Vanessa van Helsing, die bijzondere eigenschappen blijkt te hebben. We ontdekken langzaam en deels met terugblikken waarom Vanessa die eigenschappen heeft, volgen we haar strijd in deze wereld, leren we haar vijanden en medestanders kennen. 

De kracht van deze serie ligt niet alleen in de rol van Vanessa maar ook in de diversiteit van medestanders en vijanden, de verschillende soorten vampiers en hun leiders. De ontwikkeling van de karakters is geweldig en ze worden goed uitgewerkt. Meest noemenswaardig voor mij is de ontwikkeling van Sam gespeeld door Christopher Heyerdahl die op werkelijk fenomenale wijze het karakter van Sam gestalte geeft. 

Na het kijken van de eerste aflevering waren wij verkocht en hebben wij alle 5 de seizoenen achter elkaar uitgekeken. Helaas verdeeld over een aantal dagen. Heb je net zoals wij deze serie over het hoofd gezien, kijk hem dan. Dit is absoluut een topserie en zeker een om de komende lockdown te kijken. Je zult je niet vervelen.