Must-see van Thomas Cammaert: ‘Staat heel ver van het leven dat wij leiden’
Bron: Frank Ruiter & Netflix

Must-see van Thomas Cammaert: ‘Staat heel ver van het leven dat wij leiden’

Geschreven door Daniël Schalk

Zie je door alle streamingdiensten de pareltjes niet meer? Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle geeft elke week een bekende Nederlander aan Showbizznetwork.nl een inkijkje in zijn of haar kijklijst. Vandaag komt de must see-tip van acteur en oud-Mol Thomas Cammaert.

Kijk je veel Netflix, Videoland, etc.?

Jazeker! Zeker in deze coronatijd heb ik Netflix en Videoland nog meer ontdekt. Even helemaal verdwijnen in de sfeer en het leven van een goede serie of film. En het fijne is dat het aanbod zo divers is. Van een goeie dramaserie, tot een comedy tot heerlijke guilty pleasure televisie.

Welke serie kijk je momenteel?

Momenteel kijk ik Sex Education op Netflix. Echt een hele leuke serie. Het gaat over het leven van jongeren op een Britse middelbare school. De moeder van een jongen is seksuoloog. Met de kennis die hij thuis heeft opgedaan besluit hij zelf sekstherapie te gaan geven op zijn school. Dat zorgt voor hilarische scenes. De dialogen en situaties zijn zo grappig en goed bedacht. En af en toe emotioneert de serie ook. De serie heeft qua look en styling een 70’s gevoel, terwijl het zich wel in het heden afspeelt. Dat werkt ook heel goed. Je bent even echt in een andere wereld.

Ben jij een fanatieke bingewatcher?

Als ik moet kiezen ga ik toch voor het bingewatchen. Al kan ik er wel makkelijk voor kiezen om maar één aflevering per dag te bekijken. Ik wil er niet te snel doorheen zijn, want ik wil er wel lang van kunnen genieten. Dus ik ben denk ik wel een nep-bingewatcher.

In welke serie of film zou jij zelf willen spelen?

Het lijkt mij heel leuk om in een dramacomedy serie te spelen. Ik speel afgelopen jaren vaak toch serieuze rollen in dramaseries of theatervoorstellingen, terwijl ik eigenlijk hilarisch ben, haha. Nee, maar het lijkt me echt fijn om de komische kant van mijn acteren wat meer te laten zien. Maar dan wel in een dramacomedy, waarin er zeker ook ruimte is voor ontroering en diepgang.

Welke serie of film vind jij een échte must-see?

Peaky Blinders. De acteurs zijn heel goed, vooral de hoofdrolspelers Cillian Murphy en Helen McCrory. En de hele sfeer, het decor en alle props zijn tot in de details uitgewerkt. Daarbij zit er al vijf seizoenen een hele goede verhaallijn in, waardoor het elk seizoen spannend blijft om te blijven kijken. Als acteur is het een droom om in zo een serie ooit te mogen spelen, juist om dat alles tot in detail mooi is uitgewerkt en het heel ver staat van het soort leven dat wij nu leiden.

Meer kijktips? Word lid van onze Facebook-groep Serielovers NL!