Van vertrek Paul de Leeuw bij RTL tot comeback LuckyTV: bijlezen in één minuut
Bron: RTL / William Rutten

Van vertrek Paul de Leeuw bij RTL tot comeback LuckyTV: bijlezen in één minuut

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Elke zondag maakt Showbizznetwork.nl een overzicht van het belangrijkste media-nieuws uit de voorbije week. Lees in één minuut de hoogtepunten uit week 37 terug.

Dramaserie Dertigers krijgt twee nieuwe seizoenen

De dramaserie Dertigers krijgt een vervolg. Omroep BNNVARA heeft een tweede én derde seizoen aangekondigd. Het tweede seizoen wordt in het najaar van 2021 uitgezonden. De opnames van de derde reeks staan gepland voor maart 2021. Het eerste seizoen van de serie, waarin een vriendengroep van acht dertigers centraal staat, was op NPO 3 geen groot succes, maar werd via NPO Start 5,3 miljoen keer gestreamd. Alle acht vrienden keren terug in het nieuwe seizoen.

Ook in 2021 geen nieuwe editie van Domino Day

Er komt ook in 2021 geen nieuwe editie van Domino Day. Het tv-evenement zou dit jaar weer plaatsvinden, maar werd vanwege het coronavirus opgeschoven naar volgend jaar. Nu is deze editie ook geannuleerd. RTL en producent EndemolShine laten weten dat het in deze tijd lastig is om een kostbaar project als Domino Day te maken. Domino Day was in 2009 voor het laatste te zien.

Paul de Leeuw vertrekt op eigen verzoek bij RTL

Paul de Leeuw heeft vroegtijdig zijn contract bij RTL beëindigd. Paul en RTL gaan per 14 oktober uit elkaar, een jaar eerder dan zij eerder overeengekomen waren. De Leeuw wil niet langer exclusief aan RTL verbonden zijn, maar op projectbasis werken. “Ik ben op het punt gekomen in mijn carrière dat ik reflectie en verdieping zoek. Ik vraag me steeds vaker af of er nog plek is voor mijn manier van tv maken”, zegt Paul, die nog wel bij RTL te zien blijft met Ranking The Stars en in Holland’s Got Talent.

DWDD-afsluiting LuckyTV maakt doorstart bij Jinek

De populaire rubriek LuckyTV uit De Wereld Draait Door keert terug op televisie. Na het stoppen van De Wereld Draait Door kwam er ook een einde aan LuckyTV, maar nu worden de komische filmpjes ingelijfd door Jinek. Als Eva Jinek met zomerstop is, zal LuckyTV ook te zien zijn in de talkshow BEAU. Sinds 2005 maakte LuckyTV onderdeel uit van DWDD, dat dit voorjaar na 15 jaar stopte.

Maxime en Montana Meiland krijgen eigen tv-show

Maxime en Montana Meiland krijgen een eigen televisieprogramma. Na het gigantisch grote succes van hun realityserie Chateau Meiland krijgen de twee dames samen een eigen tv-programma, waarin ze aanstaande ouders gaan helpen. Maxime laat via Instagram weten dat ze op zoek zijn naar vrouwen die hoogzwanger zijn en nog niks aan hun babykamer hebben gedaan. “We gaan je gewoon helpen. Ik heb er nu al zin in”, vertelt Maxime in een videoboodschap op haar Instagram-account.