Must-see: 'Iedereen zou wel een lerares als Rita voor de klas willen hebben'
Bron: Netflix

Must-see: 'Iedereen zou wel een lerares als Rita voor de klas willen hebben'

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het aanbod van streamingsdiensten groeit met de dag. Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle van films en series geeft Showbizznetwork.nl elke week een must see-tip. Vandaag komt de kijk-tip van Pieter.

Een schooljuf die voor de klas staat, het lijkt op het eerste gezicht totaal geen interessant verhaal voor een dramaserie. Toch laat de Netflix-serie Rita zien dat het heel erg vermakelijk kan zijn. In de Deense serie Rita volgen we docente Rita, een lerares die iedereen wel voor de klas zou wil hebben staan. Rita is enorm grappig en neemt geen blad voor de mond. Rita haar privé leven loopt verre van vlekkeloos. Ze is moeder van drie kinderen, waarvan er één op school zit waar Rita werkt en dat zorgt voor ongemakkelijke situaties.

Rita is enorm populair bij de leerlingen maar vrienden worden met de ouders van de kinderen gaat hem niet worden. Normaal ben ik meer van de actie en drama-series veel actie ga ik enorm lekker op.. Toen ik begon met Rita wist ik niet echt wat me overkwam. De serie verraste me heel erg. Al meerdere malen kwam de serie voorbij op mijn Netflix startpagina, maar op één of andere manier greep de serie mij toen niet aan. Toch nam ik de keus om toch de starten met de serie en vervolgens wist ik niet wat me overkwam.

De NPO heeft het ooit geprobeerd met een Nederlandse versie, maar juf Tessa kan niet tippen aan het origineel. De serie Rita bevat een enorme bak aan humor op de momenten dat je het eigenlijk niet verwacht. Ook is de serie op sommige momenten echt heel erg ongemakkelijk. Dat maakt de serie enorm leuk.