Must-see: ‘The Muppets hebben zich met Muppets Now wéér opnieuw uitgevonden’
Bron: Disney

Must-see: ‘The Muppets hebben zich met Muppets Now wéér opnieuw uitgevonden’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het aanbod van streamingsdiensten groeit met de dag. Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle van films en series geeft Showbizznetwork.nl elke week een must see-tip. Vandaag komt de kijk-tip van Daniël.

Eén ding is onveranderd gebleven in ons ‘nieuwe normaal’: The Muppets zijn ongekend populair. Kermit de Kikker en zijn vrienden weten zich continu opnieuw uit te vinden. Ik ben veel te jong om te concluderen of de nieuwe Muppets-show Muppets Now ‘ouderwets’ goed te noemen is, maar wat ik wel kan zeggen is dat The Muppets zeker weer erg vermakelijk zijn. Eigenlijk doen The Muppets nog gewoon hetzelfde als in 1976 in hun allereerste programma The Muppet Show, maar continu worden The Muppets in een gemoderniseerd format gegoten dat helemaal bij de tijd past.

Muppets Now gaat als het ware verder waar hun vorige serie is geëindigd. Vijf jaar geleden kwamen The Muppets met een soort serie ala The Office over wat er zich achter de schermen afspeelde bij het maken van de talkshow Up Late with Miss Piggy. ‘Televisietje spelen’ is nu voorbij, want met hun streaming-debuut op Disney+ ontpoppen The Muppets zich tot heuse influencers. Een glansrol is natuurlijk weer weggelegd voor Miss Piggy, die in de huid kruipt van een soort NikkieTutorials. 

Je houdt van ze, of je houdt niet van ze. Voor mij geldt zeker dat eerste. Als dat voor jou ook zo is, is Muppets Now zeker een aanrader! Muppets Now is een heerlijke parodie op de hele internetwereld met al zijn vlogs, kookvideo’s en beauty-tutorials. Muppets Now is zeer geslaagd.