Must-see van Kim Pieters: ‘The Crown is heerlijk om naar te kijken’
Bron: Netflix

Must-see van Kim Pieters: ‘The Crown is heerlijk om naar te kijken’

Geschreven door Daniël Schalk

Zie je door alle streamingdiensten de pareltjes niet meer? Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle geeft elke week een bekende Nederlander aan Showbizznetwork.nl een inkijkje in zijn of haar kijklijst. Vandaag komt de must see-tip van actrice en oud-Mol Kim Pieters.

Kijk je veel Netflix, Videoland, etc.?

Ja, ik kijk regelmatig series en films online. Ook via NPO Start kijk ik van alles terug.

Welke serie kijk je momenteel?

Ik kijk nu het laatste seizoen van Dix pour cent. Een hele lekkere, grappige serie over een agentschap voor acteurs in Parijs. Het gaat over acteurs en hun agenten en alles wat er mis kan gaan in deze wereld. Het is hier en daar wat over the top, maar toch komen er ook een hoop - voor mij - herkenbare situaties langs. En ben met de serie Red Light op NPO Start begonnen.

Ben jij een fanatieke bingewatcher?

Ik kan best wel een bingewatcher zijn. Bij Homeland liep het op een gegeven moment de spuigaten uit. Toen kreeg ik een tip van een vriendin: stop met kijken midden in een aflevering. Dan is er geen cliffhanger en kan je makkelijker stoppen. Dat werkt echt!

In welke serie of film zou jij zelf willen spelen?

Lastig, dat zijn er namelijk veel. Haha! Ik zou heel graag een rol spelen in series als The Crown of Peaky Blinders. Daar zitten sterke vrouwenrollen in. Ze leefden in een tijd waarin vrouwen nog weinig vrijheden hadden. Das Leben der Anderen is een van mijn favoriete films, en daarin zou ik graag de rol van Martina Gedeck hebben gespeeld. Ik hou van historische films en series. Ook een rol in Las Chicas del Cable had ik gráág gespeeld, een heerlijke Spaanse serie. Verder ben ik groot fan van actrice Cate Blanchett en zou ik ongeveer al haar rollen wel willen spelen.

Welke serie of film vind jij een échte must-see?

Moeilijk, maar ik zeg toch The Crown. Het is heerlijk om naar te kijken, er wordt heel goed in geacteerd. De sets en de kostuums zien er geweldig uit. Ook leer je veel over deze tijd, de geschiedenis van Engeland en Europa. Over de belangen die er toen speelden. Volgens mij kostte de serie ongeveer 12 miljoen per aflevering. Dat is toch bizar! Maar het is heel gaaf dat dit gemaakt wordt en het dus ook genoeg oplevert.

Meer kijktips? Word lid van onze Facebook-groep Serielovers NL!