Lady Gaga grootste kanshebber MTV EMAS
Bron: Screenshot YouTube

Lady Gaga grootste kanshebber MTV EMAS

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Lady Gaga en Justin Bieber zijn de grootste kanshebbers tijdens de MTV EMAS. Dat maakte MTV zojuist bekend. Lady Gaga maakt met maar liefst zeven nominaties, waaronder voor 'Best Artist', 'Best Pop', 'Best Video', 'Best Song' en 'Best Collaboration', de meeste kans op een award. BTS en Justin Bieber volgen daarna met ieder vijf nominaties.

Zij strijden onder meer tegen elkaar in categorieën als 'Biggest Fans' en 'Best Pop'. Bilal Wahib, Davina Michelle, Emma Heesters, Suzan & Freek en Tabitha zijn dit jaar genomineerd voor de Best Dutch Act award.  

“Ondanks het feit dat dit een bijzonder jaar is, hebben alle genomineerden in de categorie Best Dutch Act ons dit jaar enorm weten te verrassen met een breed repertoire van nummers verspreid over meerdere genres en waren ze niet bang om te experimenteren. Deze fantastische Nederlandse artiesten bleven in een jaar waarin zij vrijwel al hun optredens moesten cancellen met hun muziek constant zichtbaar binnen de doelgroep en dat heeft zijn vruchten afgeworpen.” – Chereen Gayadin, Director Talent & Music ViacomCBS Benelux.

Naast de bekende categorieën zijn er dit jaar drie nieuwe awards in het leven geroepen. Artiesten maken dit jaar ook kans op een felbegeerd beeldje in de categorieën 'Best Latin', 'Video for Good' en 'Best Virtual Live'.  

De twee uur durende show wordt wereldwijd in 180 landen uitgezonden op zondag 8 november 2020.