Heel Holland Bakt Kids: Tellen tot drie blijkt lastig
Bron: MAX Roland J.Reinders

Heel Holland Bakt Kids: Tellen tot drie blijkt lastig

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is zaterdagavond en dus tijd voor Heel Holland Bakt Kids. Ook deze aflevering bestaat uit twee opdrachten. Zo moesten de bakkers drie ijshoorntjes zien te maken. Deze drie moesten allemaal gelijk zijn. Volgens mij had iedereen de opdracht goed gelezen. Nou op Annika en haar vader Jelle na. Die hielden er hun eigen idee op na. 

Paniek en ruzie

Jelle raakte lichtelijk in paniek. Aan zijn dochter had hij bovendien niet veel steun. Zij kraakte haar vader nog net niet af zeg. De kinderen mogen blij zijn met een hulp denk ik dan hardop. Met blaren op zijn handen probeerde Jelle redden wat er te redden viel. Met hakken over de sloot wel te verstaan. Want het zag er allesbehalve netjes uit. 

Bij Mees en zijn vader Bas ging het gelukkig wel beter. De twee zaten gelukkig op één lijn. Maar ik moet zeggen dat de ouders in deze aflevering wel vaak in de stress schoten. De kinderen bleven over het algemeen vrij rustig. Over Mees gesproken; het was zo mooi om te zien hoe iedereen zo behulpzaam is in de tent. Mees vroeg om hulp en dat kreeg hij. Dat vind ik echt heel erg fijn. De sfeer in de tent is echt optimaal. 

Te veel wortels?

Snel door met de tweede opdracht. Het was de bedoeling om een vakantietaart te maken. Het thema was namelijk vakantie. Hoewel de zomervakantie allang voorbij was, bestonden de meeste taarten uit de zomer. Alleen bij Marem ging het niet helemaal lekker. Zij was van plan een zogenaamde wortelcake te gaan maken. Helaas was ze even vergeten dat het nog best lastig was. 

De taart of cake, ik weet niet zo goed wat het was, was niet helemaal gaar. Vervolgens kwam Robèrt er ook nog even bij staan. Het liep echt niet zo lekker bij Marem en haar moeder. De kans dat zij de tent moesten verlaten was dan ook best groot. Alhoewel ik ook geen fan was van Annika. Hoe zij af en toe met haar vader omging? Gelukkig deden zij na het maken van hun vakantietaart wel liever tegen elkaar. Ergens is het wel een eigenwijs iemand, die Annika. 

De meesterbakker van deze week werd Sophie. Zij was blij verrast en mocht een flamingo uitzoeken. Een opblaasexemplaar wel te verstaan. Zij voerde de beide opdrachten meer dan goed uit. Helaas viel inderdaad het doek voor Marem. Haar worteltaart bleek inderdaad niet gaar genoeg. Dus moest zij spijtig de tent verlaten. Maar toch mag ze blij zijn dat ze meedeed aan Heel Holland Bakt Kids. Wie kan nu zeggen dat ze in dé tent van Nederland heeft gestaan?!

Heel Holland Bakt Kids is iedere zaterdagavond om 19.30 uur te zien bij MAX op NPO ZAPP.