Heel Holland Bakt Kids: Eng, griezelig en gruwelijke halve finale
Bron: Pixabay

Heel Holland Bakt Kids: Eng, griezelig en gruwelijke halve finale

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het is zaterdagavond en dus tijd voor Heel Holland Bakt Kids. Nog maar vier kids staan in de welbekende tent. Met een heel toepasselijk thema staan zij in de halve finale. Het thema van deze week is Halloween. Iedereen weet dat Halloween allesbehalve leuk en gezellig is. Dus is het echt gruwelijk spannend allemaal. 

Als eerste opdracht moesten de bakkers drie spookjes en drie pompoentjes maken. Hiervoor kregen zij slechts drie minuten de tijd. Ik vond het eng hoe dicht ze bij de jury stonden. De jury stond er bijna letterlijk bovenop. Hiervan zou je als kind doodsbang van worden. Zeker als je zag hoe de juryleden eruitzagen: Janny als Cruwella en Robèrt als Dracula.  

Drie minuten!

Volgens mij was het ook de kortste opdracht ooit in de geschiedenis van Heel Holland Bakt. Het was zo kort dat het bijna eng was. Laat dat nu net de bedoeling zijn geweest. Een toepasselijke opdracht met als thema Halloween. Ik moet zeggen dat ik er zelf niet veel mee heb. Laat dat feest maar snel voorbij zijn. Alhoewel? Een feest kun je het niet echt noemen. 

Snel door naar het spektakelstuk. De bakkers moesten een gruwelijk lekkere en vooral enge taart maken. Annika blafte haar vader Jelle weer vaak af. Stiekem moet ik er wel om lachen. Maar Jelle laat alles maar gebeuren. Wanneer hij haar wilde helpen ging zij volledig los. Echt iemand die liever alleen in de tent had willen staan volgens mij. 

Veel beter gaat het tussen Saar en haar moeder. Zij bakken echt op één lijn en hebben er plezier in. Heel erg schattig om te zien hoe fijn zij samenwerken. Niet alleen Annika was best bazig, ook Mees kan er wat van. Hij is ook heel goed in het commanderen van zijn vader. Gelukkig is vader Bas het blijkbaar gewend en vindt het allemaal prima. 

Onenigheid!

Heel even schrok ik van Janny. Haar stem sloeg ineens over en klonk angstaanjagend. Het paste helemaal in het thema van Halloween. Ze ging helemaal op in haar rol. Echt heel leuk om te zien hoe zij en Robèrt zich inleven in de bakkertjes. Verder viel het op dat Janny en Robèrt het niet altijd met elkaar eens waren. Janny sprak haar mede jurylid vaak tegen. 

Hoe zou het gaan met de finale in zicht? Er kunnen er maar drie door. De meester bakker van deze week werden Sophie en haar moeder. Zij hebben zich direct geplaatst voor de finale van volgende week. Alleen wie valt er nu af en moet de tent verlaten? Saar en haar moeder? Mees en vader Bas of toch Annika en Jelle? Stiekem ben ik fan van Saar en Mees is ook heel goed. 

Het doek viel voor Annika en haar vader. Maar voor ze de tent verlieten trakteerden ze de kijkers nog op een bepaald dansje? Ik weet niet goed hoe ik het moet omschrijven. Het zag er wel typisch uit als iets van Annika en Jelle. Ze waren spraakmakende kandidaten. Ik heb soms wel om ze moeten lachen. 

De finale van Heel Holland Bakt Kids is zaterdagavond om 19.25 uur te zien bij MAX op NPO ZAPP.