Must-see: 'The 100 is zeven seizoenen lang van begin tot eind de moeite waard'
Bron: The CW

Must-see: 'The 100 is zeven seizoenen lang van begin tot eind de moeite waard'

Geschreven door John Holdorp

Het aanbod van streamingsdiensten groeit met de dag. Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle van films en series geeft Showbizznetwork.nl elke week een must see-tip. Vandaag komt de kijk-tip van John.

Deze keer wil ik de post-apocalyptische serie The 100 bespreken. Deze serie bestaat inmiddels uit zeven seizoenen, die allemaal op Netflix te zien zijn. Het zevende seizoen is tevens het laatste seizoen. Wel wordt er gewerkt aan een spin-off, die zich 97 jaar vóór het eerste seizoen zal afspelen.

De dramaserie The 100 speelt zich 97 jaar na een nucleaire oorlog af. De enige overlevenden van deze oorlog zijn de bewoners van een aantal ruimtestations die boven de aarde cirkelen. Deze stations hebben zichzelf gebundeld tot wat ze de ‘Ark’ noemen. Aangezien alles schaars is staat op elk misdrijf de doodstraf. Met als enige uitzondering mensen die de leeftijd van 18 nog niet bereikt hebben, die worden opgesloten.

Omdat de Ark bijna niet meer draaiende te houden is door gebrek aan onderdelen, besluit de leiding een groep van 100 jongeren - die gevangen zitten omdat ze te jong zijn voor de doodstraf - te verbannen naar de aarde om te kijken of ze daar kunnen overleven. Aangekomen op aarde lijkt dit een paradijs. Een deel van de jongeren wil feesten en genieten, een ander deel wil zich focussen op overleven op langere termijn. Maar niet alles blijkt rozengeur en maneschijn. Er blijken ook nog mensen op de aarde te leven en die zien de indringers niet zitten.

In de zeven seizoenen ontdekken de jongeren dat er meer groepen overlevenden op aarde zijn, ontstaat er muiterij op de Ark en blijkt uiteindelijk de aarde weer bedreigt te worden door een ramp. In deze spannende en zeer onderhoudende serie ontwikkelen de belangrijkste karakters zich sterk mede door alles wat ze meemaken. Ze komen voor verschillende onverwachte zaken te staan en moeilijke keuzes te staan. Voor mij is deze serie een must-see die nu vanaf begin tot het eind te kijken is. 100 afleveringen lang.