Jill op zijn vroegst pas dinsdag terug in Big Brother-huis
Bron: RTL / Ingo Calí

Jill op zijn vroegst pas dinsdag terug in Big Brother-huis

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Bewoonster Jill zal op zijn vroegst pas aanstaande dinsdag terugkeren in het Big Brother-huis. Jill werd vannacht rond half drie onwel op de wc. Pas rond vier uur werd ze door haar medebewoners Liese en Thomas gevonden en werd zij door de productie met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het gaat inmiddels weer goed met Jill, maar vanwege het coronavirus kan zij niet direct terugkeren. “Maandagavond kan ze een coronatest afnemen, en bij een negatief resultaat op dinsdagochtend kan ze terugkeren in het huis”, laat een woordvoerder van producent EndemolShine aan persbureau ANP weten.

Jill is na haar ziekenhuisbezoek in quarantaine gegaan in een hotel. De Nederlandse kandidaat zal ook in haar hotelkamer volledig afgesloten worden van de buitenwereld, net zoals de andere bewoners van het Big Brother-huis. Volgens Jill werden haar klachten veroorzaakt door een verlate menstruatie.

Veel kijkers zijn verontwaardigd dat de productie pas na een uur ingreep, terwijl al lang duidelijk was dat er iets goed mis was. “Aanvankelijk leek het dat Jill misselijk was. Toen de klachten erger leken te worden is er direct op een zo veilig mogelijke manier ingegrepen”, zei de producent vanmorgen in een verklaring.