Big Brother 2021: ‘Tijdelijk vertrek van Jill het meest bijgebleven’
Bron: RTL / Ingo Calí

Big Brother 2021: ‘Tijdelijk vertrek van Jill het meest bijgebleven’

Geschreven door

Elke zondag blikt Pim terug op de meest opvallende gebeurtenissen in Big Brother. Deze laatste keer blikt hij terug op het volledige seizoen.

Het begon allemaal op oudejaarsdag. De dag dat acht bewoners het Big Brother-huis betraden, vier Belgen en vier Nederlanders. De meest opvallende bewoner bij de eerste lichting vond ik toen wel de Brabantse Daniëlle. Zij besloot om haar vijf kinderen en partner achter te laten om het avontuur aan te gaan. Ik vond het erg knap dat je zo’n stap durft te nemen. In het seizoen heeft ze zich behoorlijk sterk weten te houden. Ook Theo werd al snel een opvallende bewoner. Later werd hij dan ook vaker ‘Terror Theo’ genoemd, vanwege zijn gedrag en uitspraken. Ik vond het niet erg dat Theo later Big Brother verliet, maar hij bracht wel spanning en sensatie in het huis. 

Vrijwillig vertrek 

Wat dit seizoen ook opviel is dat er enorm veel bewoners vrijwillig het huis hebben verlaten. Ik had verwacht dat er wel een clausule in het contract van de deelnemers was opgenomen, dat je niet zomaar het huis vrijwillig mocht verlaten, maar dat leek niet het geval te zijn. Theo verliet als eerste vrijwillig het huis, waarna Nathalie, Jowi en Daniëlle een paar weken later volgden. Matt was de laatste bewoner die vrijwillig het huis verliet, maar van hem snap ik het. Met 15.000 euro in het vooruitzicht had ik denk ik dezelfde keuze gemaakt. 

Opdrachten 

Tijdens dit seizoen zijn er heel wat opdrachten gespeeld, zowel voor de weekopdracht als voor het huismeesterschap. De meest opvallende opdrachten vond ik toch wel de kistjes met onbekende inhoud, vind de indringers, de dansmarathon en Domino Day. De kistjes deden een beroep op het gevoel van de bewoners, wat toch altijd een heftige indruk maakt. De indringers was leuk om te zien en daar kwamen uiteindelijk Julie, Michel en Patrick uit. De dansmarathon was erg leuk. Volgens mij vonden de bewoners dat ook wel en Domino Day was vooral spannend om te zien. Het leek bijna het echte Domino Day.

Tijdelijk vertrek

Wat mij van dit seizoen het meest is bijgebleven is toch wel het tijdelijk vertrek van de uiteindelijke winnares Jill. Het was heftig om te zien dat ze zoveel pijn had en dat de andere bewoners ook echt in paniek waren. Het duurde vrij lang voor er uiteindelijk een ambulance kwam en Jill onderzocht kon worden. Uiteindelijk was alles gelukkig goed en kwam ze wel op een mooie manier terug het huis in, namelijk in een taart. En goed om te zien dat Jill daarna met open armen ontvangen werd door haar medewerkers.  

De liveshows 

Elke donderdagavond zat ik er weer klaar voor, net als vele anderen, voor de liveshow. Je wilde toch graag weten wie er die week weer het huis moest gaan verlaten. Persoonlijk vond ik wel dat ze de liveshows wat interessanter hadden mogen maken. De eerste helft van de liveshow ging namelijk telkens over een terugblik en in het laatste kwartier werd er pas iemand uit het huis gehaald. Het was leuker geweest als ze de betreffende bewoner al eerder uit het huis hadden gehaald en daar nog een tijd mee hadden gesproken. Wat me ook op viel is hoe weinig je in het huis meekrijgt van Corona. Heel vaak als de bewoners dan de studio in kwamen, wilden ze meteen Geraldine begroeten met een hand en een kus. Dat kon echter niet.

De ontknoping

Op 8 april was het dan zover, de grote finale van Big Brother. In het begin van die week waren er nog vier bewoners over, maar helaas moest Michel net voor het einde het huis verlaten. Ik had gehoopt dat Michel wel een beter afscheid kreeg net als de rest, maar helaas moest hij in stilte het huis verlaten. Jill, Liese en Nick waren maakten nog kans om de winnaar te worden. Ik ben al vrij snel fan geworden van Jill en hoopte dan natuurlijk ook dat zij zou gaan winnen. Toch gunde ik het Liese ook, omdat zij als enige 100 dagen in het huis heeft gezeten. Na een spannende strijd, trok Jill aan het langste eind en werd de winnaar van Big Brother 2021. Wat was ze blij! Jill het is je gegund! Daarnaast was er deze week nog een andere ontknoping, namelijk de stem van Big Brother. Er kwam eindelijk een gezicht bij deze stem. Een heel ander persoon dan ik verwacht had, maar wel leuk om er eens een beeld bij te hebben.

Dat was het dan. In totaal heb ik jullie 15 weken lang op de hoogte gehouden van al het Big Brother-nieuws door middel van mijn wekelijkse column. Wie weet komt er nog een nieuw seizoen en wie weet ben ik dan ook weer van de partij. Bedankt voor het lezen!