Albert Verlinde en Hans Klok in nieuw ijsshow SBS6
Bron: William Rutten

Albert Verlinde en Hans Klok in nieuw ijsshow SBS6

Geschreven door Pieter Jongsma

Albert Verlinde, Hans Klok, Erica Terpstra, en André Kuipers zijn gast juryleden in het nieuwe tv-programma IJsmeesters. Viktor Brand presenteert het programma waarin het de beste ijsmeesters van het land een podium krijgen. Van een blok ijs, naar een prachtig ijssculptuur; van niets, naar iets. Onder toeziend oog van een vakjury én prominente gastjuryleden strijden de ijskunstenaars om de titel IJsmeester 2021.  

De tweekoppige professionele jury bestaat uit Alec Messchaert, organisator van grootschalige ijssculpturenfestivals in Nederland en daarbuiten, en Anique Kuizenga, artistiek leider van het jaarlijkse IJsbeeldenfestival in Zwolle. Zij worden iedere aflevering bijgestaan door een gastjurylid in de persoon van een BN’er met kennis van en ervaring met het thema.  

In IJsmeesters: een koud kunstje krijgen de deelnemers twee opdrachten voorgeschoteld. Een kleine opdracht in de buitenlucht en een grote opdracht in het ijsatelier. De kandidaat met de laagste beoordeling na twee opdrachten verlaat de competitie. In de finale staan drie kandidaten tegenover elkaar die strijden om de titel IJsmeester 2021.

IJsmeesters: een koud kunstje is vanaf vrijdag 12 februari te zien bij SBS6.