Albert Verlinde twee jaar langer bij Talpa TV
Bron: Talpa TV

Albert Verlinde twee jaar langer bij Talpa TV

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Albert Verlinde is nog twee jaar langer te zien bij Talpa TV. Dat heeft Albert laten weten bij Beau. Verlinde was daar te gast om te praten over zijn 60-jarige jubileum. Hij blijft ook de komende twee jaar te zien bij Shownieuws.

“Ik ga nog twee jaar bij SBS door. Ik blijf Shownieuws doen een paar keer in de week. Maar als een andere zender iets wil maken, dan mag ik dat doen. En op productievlak begint het te borrelen.” , laat hij weten aan Beau van Erven Dorens. Naast Shownieuws mag hij ook voor andere tv-zenders aan de slag. 

Albert Verlinde over de hernieuwde samenwerking: “De samenwerking met Talpa Network is de afgelopen jaren uitstekend en heel prettig geweest. Shownieuws is in die tijd nog meer een eersteklas entertainment programma geworden, met een geweldige redactie en een top team aan experts. Ik verheug me erop om hier deel van uit te blijven maken. Daarnaast verheug ik me op de brainstorms met het team van SBS6 voor eventuele nieuwe programma’s met mijn bijdragen. Ik ga voor een verfrissende en vruchtbare nieuwe samenwerking!”.

Marco Louwerens, directeur Televisie van Talpa Network: “Ik ben heel blij met de vernieuwde samenwerking met Albert Verlinde. Hij is en blijft de onbetwiste nummer 1 waar het gaat om het brengen en duiden van de actualiteit in de entertainment industrie. Daarnaast is Albert gedurende zijn carrière zo veelzijdig geworden dat zijn inzetbaarheid voor andere programma’s ook heel erg welkom is. Ik verheug me echt op alles wat er mogelijk is binnen de nieuwe kaders van onze samenwerking.”

Albert Verlinde maakte in 2019 de overstap naar SBS6 waar hij samen met Jan Versteegh het dagelijks programma 6 Inside presenteerde. Het zou de RTL Boulevard-killer worden, maar het programma eindigde in een flop en werd al snel van de buis gehaald. Later keerde hij terug als deskundige bij Shownieuws. Voordat Verlinde aan de slag ging bij SBS6 werkte hij jaren bij RTL, waar hij RTL Boulevard groot maakte.