Heel Holland Bakt: Bizarre taferelen in een Koninklijk jasje
Bron: MAX Roland J.Reinders

Heel Holland Bakt: Bizarre taferelen in een Koninklijk jasje

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is weer zondagavond en dus tijd voor Heel Holland Bakt. Een ideaal moment om het weekend mee af te sluiten. Normaal zet ik hier geen spoilers neer, maar nu wel. Het was de meest unieke aflevering ooit volgens mij. Ik moet er nog even van bijkomen van wat ik allemaal gezien heb. Sprakeloos. Dat ben ik toch wel een beetje na deze aflevering. 

Grote afwezigheid

Het thema van deze week was vorstelijk. Wel heel toepasselijk met de verjaardag van prinses Beatrix. Zo moesten de vier thuisbakkers een Delfts Blauwe taart maken. Deze moest er vorstelijk uit zien. Alleen er waren maar vier thuisbakkers. Hebben we een aflevering gemist? Nee hoor, Eric was ziek en was niet aanwezig. Dus waren alleen Sabine, Ellen, Thijs en Elizabeth in de tent aanwezig. 

Naast Eric was André ook even afwezig. Hij was bezig met een soort mini aflevering van Animal Crackers. Gelukkig waren Janny en Robèrt er om de presentatie even over te nemen. Het was wel een raar gezicht. Alsof je na een niet normale Heel Holland Bakt aflevering zit te kijken. Iedereen lijkt het wel te merken dat het niet een normale aflevering is. 

Alleen Sabine bewaart de rust volledig. Zij is helemaal in haar element. Haar taart is echt een kroon op haar werk: letterlijk. Ze heeft het thema goed onthouden en wist er iets moois van te maken. Ondertussen kon ze André ook nog even boerenjongens brengen. Laat Yvon dat maar niet horen Sabine.

Ellen was niet helemaal in haar element. De warmte van André had ze duidelijk nodig. Gelukkig kwam hij met een soort warmtelamp. Daarnaast had hij ook lekkere erwtensoep in de tent. Daar heb ik, nu ik deze blog schrijf, ook onwijs veel zin in. Zeker nu er een dik pak sneeuw in Duitsland ligt. Dat heeft niet veel met de blog te maken, maar vond ik wel leuk om even te melden. 

Bakloze ronde

Een opdracht zonder bakken. Het moet niet gekker worden hoor. De thuisbakkers moesten een soort minigebakjes maken van chocola. Dat is natuurlijk erg smakelijk. Voor iedereen een makkelijke opdracht zou je denken. Wederom is Sabine helemaal in haar element. Zij is zo blij met deze opdracht. Ze straalde rust uit, iets wat bij Ellen minder te bespeuren was. Bij haar was er meer sprake van chaos en onduidelijkheid. 

Thijs ging vorige week zo goed. Nu kon hij wel in de grond zakken. Dat waren zijn eigen woorden hoor. Misschien had het te maken met het ontbreken van André. Even was het onduidelijk waarom hij er niet was. Lange tijd bleef dat onduidelijk. Hierdoor voelde ik mij een beetje als Ellen in de tent. Compleet chaos zat ik daar met mijn aantekeningen. Een blog die anders is dan andere blogs. Ik voel een slechte beoordeling van Janny al aankomen. Ik bak er niet zo veel van, maar gelukkig valt het mee. 

Sabine is wederom de beste in het maken van de chocolade millefeuille. Elizabeth is als tweede geëindigd. Zij deed het ook erg goed. Als er iemand netjes werkt in de tent, dan is zij het wel. Ik vind het jammer om te zeggen, maar Ellen deed het niet zo goed. Even was ik bang dat haar tijd in de tent erop zat. Hoe zou dat zijn, Heel Holland Bakt zonder Ellen. Dat zou André jammer vinden, want hij kan het wel goed vinden met haar. 

Sabine pakt goud

De vorstelijke aflevering begon met het maken van een broodkroon. Sabine was aan het begin al helemaal blij. Alsof zij wist wat er ging komen. Je zou denken dat iedereen in de war zou zijn. Want Eric was er niet, André was er niet. Janny en Robèrt die de presentatie overnemen. Mijn vriend en ik vonden het echt een rare aflevering. 

Toch bleef Sabine de rust bewaren. Zij bakte echt heel goed en wist alle opdrachten prima neer te zetten. Niet heel verrassend dat zij meesterbakker van de week werd. Wat wel heel mooi was, was haar reactie. Ze was zichtbaar ontroerd en dat maakte het zo bijzonder om te zien. Het is haar meer dan gegund. Deze aflevering was echt helemaal van haar. 

In tegenstelling tot Ellen. Ik was er al bang voor. Het was niet haar aflevering en dus gaf André aan dat ze het minst gebakken had. De tent verlaten was dan ook een ding wat zeker was. Maar toen gebeurde het ondenkbare. Niemand(!) hoeft de tent te verlaten. Een zichtbaar opgeluchte Ellen. Net als ik trouwens. Niemand de tent uit en volgende week gewoon met vijf thuisbakkers.

Misschien wel één van de meest bizarste aflevering ooit van Heel Holland Bakt. Het was in ieder geval de beste aflevering van Sabine. Hoe het volgende week weer gaat zijn is nog even de vraag. Zullen er volgende week twee thuisbakkers afvallen? Ik mag het toch hopen van niet hoor. In ieder geval een week geduld hebben. Ik moet er even een week van bijkomen.

Heel Holland Bakt is iedere zondagavond om 20.25 uur te zien bij MAX op NPO 1.