Deze week in GTST: Toch gezinsuitbreiding voor familie Verduyn?
Bron: RTL / Geert de Lange

Deze week in GTST: Toch gezinsuitbreiding voor familie Verduyn?

Geschreven door Sebastiaan Boers

Elke maandag blikt Sebastiaan vooruit op de komende week in GTST.

De familie Verduyn zat met de handen in het haar. Dochter Demi bleek zwanger te zijn na een one-night-stand met Marwan. Na lang overleg besloten Julian en Saskia dat het beter zou zijn om het kindje af te staan ter adoptie. Toch bleek Demi niet helemaal achter het plan van haar ouders te staan. 

Een gesprek met de mogelijke adoptieouders volgt al snel. De adoptieouders zijn in eerste instantie dolgelukkig om met de familie Verduyn in gesprek te gaan. Het gesprek begint ook heel vriendelijk. Maar al snel mondt het uit in een lichtelijk drama. Voor Demi is het helemaal helder dat deze mensen niet voor haar kindje gaan zorgen. 

Tegenover zus Merel durft Demi eerlijk te zijn. Ze wil het kindje graag houden. Julian staat hoe dan ook achter de keuze van zijn jongste dochter. Alleen Saskia wil het niet hebben en is opstandig. Een toevallig gesprek met buurman Rik laat zien waarom Saskia zo opstandig is. Zij wil niet bekend staan dat haar dochter zwanger is op zeer jonge leeftijd. 

Rik is even in shock. De geschiedenis lijkt zich te herhalen. Zijn dochter, Rikki, werd ook heel jong zwanger. Hij blikt met Shanti terug op die tijd. Niet veel later hebben Rik, Shanti, Julian en Saskia een gesprek over de zwangerschap van Demi. Uit het gesprek blijkt dat Julian en Saskia nog niet echt op één lijn zitten. 

Maar één en één is twee zou je denken. Waarom worden Rik en Shanti niet de adoptieouders van het kindje van Demi? Zo blijft het kindje toch in de buurt en kan het opgroeien bij lieve ouders. Nu lijkt het erop alsof ze ook de zorg voor Louise krijgen toegewezen. Vader Daan maakte er weer een potje van waardoor duidelijk is dat hij niet voor zijn dochter kan zorgen. 

Wil Demi het kindje echt zelf houden? Hoe ziet ze dat dan voor zich? Met school, met werk, met een vriendje. Saskia probeert haar dochter mee te bewegen om het kindje af te staan. Doe dat maar eens. Niet een hele makkelijke taak. Want uiteindelijk is het aan Demi om te beslissen. Wat gaat ze uiteindelijk doen? Een beslissing die mogelijk veel gevolgen gaat hebben binnen het gezin Verduyn.

Op de hoogte blijven over GTST én gezellig meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!