GTST-blog: Pesterijen tegen Demi houden maar niet op
Bron: RTL / Geert de Lange

GTST-blog: Pesterijen tegen Demi houden maar niet op

Geschreven door Sebastiaan Boers

Elke vrijdag blikt Sebastiaan terug op de voorbije week in GTST.

Het leven van Demi werd in één nacht compleet veranderd. Ze raakte zwanger van haar grote liefde Marwan. Helaas wilde hij daar niets van weten. Inmiddels is Demi zover dat ze langzaam maar zeker kan gaan bevallen. Haar ouders, Julian en Saskia, willen het angstvallig geheim houden. Niemand op school mag weten dat ze zwanger is. 

Alleen verveelt Demi zich thuis. Dus besluit ze een vriendin van school uit te nodigen. Ze hoeft niet lang na te denken om te beseffen wat er met Demi aan de hand is. Ze is zwanger en is even in shock. Maar ze vindt het wel heel stoer dat Demi zo sterk in haar schoenen staat. Zeker nu Demi besloten heeft het kindje na de geboorte af te staan. 

Een foto op Social Media zet meteen alles op scherp. Wederom krijgt Demi te maken met pesterijen. De scheldpartijen vliegen haar om de oren. Niet alleen dat is een feit. Heel Meerdijk weet nu dat Demi zwanger is. Het gaat als een lopend vuurtje door Meerdijk. Linda komt erachter en biedt meteen haar steun aan. 

Dit is niet echt wat Julian en Saskia in gedachten hadden. Niemand had het mogen weten en nu kan niemand er meer omheen. Maar na een goed gesprek lijkt de meeste hysterie alweer te zijn overgewaaid. Een interview in de schoolkrant doet wonderen, tenminste daar hoopt Demi dan maar op. 

Alles lijkt heel rustig, totdat Julian een bekentenis doet. Hij heeft geprobeerd om de adoptie tegen te houden. Dat flapt hij er even tussendoor uit tegenover Saskia en Demi. De twee zijn woedend op de actie. Waarom doet Julian zoiets? Staat hij wel achter het plan van Demi? Hij denkt steeds terug aan zijn eigen jeugd. 

Hoe zal dat zich gaan ontwikkelen als het kindje er eenmaal is? Zullen Rik en Shanti zich als adoptieouders aanmelden? Ze hebben nu als de voogdij over Louise. Alleen is Shanti met hele andere dingen bezig. Ze regelt stiekem contact tussen Daan en Louise. Of Rik dat helemaal gaan accepteren? Heeft dat gevolgen voor hun huwelijk? 

In ieder geval is de spanning in huize Verduyn meer dan voelbaar. Wat gaat Demi met het nieuws van Julian doen? Blijft ze bij haar beslissing of gaat ze weer twijfelen? Alsof dat allemaal niet genoeg is, is er ook nog iemand met liefdesverdriet. Kortom het is weer helemaal raak. Welke gevolgen dat allemaal met zich meebrengt is nog maar even afwachten.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.