GTST Zomer-blog: Gemengde gevoelens en lastige beslissingen rondom baby Tom
Bron: RTL / Geert de Lange

GTST Zomer-blog: Gemengde gevoelens en lastige beslissingen rondom baby Tom

Geschreven door Sebastiaan Boers

Tijdens de zomerstop van GTST blikt Sebastiaan elke vrijdag terug op het 31ste seizoen.

De wereld van Julian en Saskia stond even volledig op zijn kop. Hun dochter Demi vertelde zwanger te zijn. Even wisten ze niet wat ze moesten doen. Ze waren even in paniek rondom dit nieuws. Hoe heeft het nu zo ver kunnen komen? Wat is er precies gebeurd en wie is de vader? Demi blijft daar een tijdje over zwijgen. 

Datingapp 

Na weer een dag vol pesterijen wil Demi wel iets anders. Ze ontmoet Marwan en is meteen verliefd. Het liefst wil ze bij hem zijn. Maar zij is slechts 15 jaar en hij een stuk ouder. Dus doet Demi zich voor als een 18-jarige op een datingapp. Dat lukt, de twee spreken een paar keer met elkaar af. Op een date besluiten de twee om met elkaar naar bed te gaan. 

Wat Marwan niet weet is dat Demi, de dochter van Julian die bij hem werkt, zwanger raakt. Hier weet Demi ook nog niet van. Tot ze een zwangerschapstest gaat doen. Het blijkt dat ze inderdaad zwanger is. Ze raakt lichtelijk in paniek, vooral om de reactie van haar ouders. Nadat ze toch aankomt, kan ze er bijna niet meer omheen. 

Julian en Saskia maken zich ondertussen grote zorgen om Demi. Wat is er aan de hand met hun dochter. Uiteindelijk kan Demi niet meer liegen en vertelt ze dat ze zwanger is. Dat komt binnen als een enorme shock. Wat moet het gezin nu met een kleine baby? Ze hebben nu al nauwelijks plek voor hun zelf. 

Adoptie 

Na lang overleg komen Julian en Saskia met een plan. Hiervan willen ze Demi zien te overtuigen. Er ligt een plan op tafel voor adoptie. Hier is Demi niet meteen voor. Maar zij ziet ook in dat een kindje opvoeden op je vijftiende niet echt goed is. Dus besluit het gezin om een adoptiebedrijf in te schakelen. 

De zwangerschap duurt en duurt. Dat merken ook Merel en Steef. De twee krijgen door de zwangerschap van hun zusje minder aandacht. Maar merken ook dat het nu even om Demi gaat. Aan het einde van de zwangerschap beginnen de weeën te komen. Snel haasten Julian en Saskia zich met Demi naar het ziekenhuis. 

Daar wordt de kleine Tom geboren. Het hele gezin Verduyn is in tranen. Zeker wanneer het kindje wordt weggegeven is iedereen intens verdrietig. Misschien wel één van de emotioneelste scenes van dit seizoen. Alleen Demi lijkt geen emoties te hebben. Ze lijkt een beetje in shock. Ze heeft een kindje op de wereld gezet. Nu weer over tot de ode van de dag. 

Gemis

Toch blijft er iets knagen bij Demi. Ze besluit om Tom te willen opzoeken. Het adoptiebedrijf regelt een ontmoeting tussen Demi en Tom. Dit wakkert de gevoelens bij de jonge moeder aan. Ze besluit dat ze Tom terug wil. Alleen hoe breng je dat aan je ouders? Zij vonden adoptie het beste voor Demi en voor het gezin. 

Maar nadat Demi open en eerlijk is, willen Julian en Saskia het ook. Baby Tom hoort nu eenmaal bij de familie Verduyn. Alles wordt langzaam op gang gezet om de kleine Tom terug te halen. Alleen het papierwerk duurt lang. Te lang vindt Demi en ze zoekt Tom nogmaals op. De adoptieouders zijn daar allesbehalve blij mee. 

Het heeft er wel voor gezorgd dat de kleine Tom snel naar huis komt. De familie Verduyn is super gelukkig om de kleine Tom weer in huis te hebben. Alleen hebben ze er wel goed over nagedacht? Hoe gaat dat zich ontwikkelen? Het is in ieder geval overduidelijk dat het aan liefde en geluk niets zal ontbreken. Tom mag zich gelukkig prijzen binnen zijn familie. 

Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!