LEGO Masters: De Paas-Ei-zichtbaarheid
Geschreven door Laatste update:De zes overgebleven teams in LEGO Masters lopen bij binnenkomst een Paasei en een over enthousiaste Paasruben tegemoet en krijgen te horen dat er geen team naar huis gaat deze keer. Maar ... nu het niveau steeds hoger wordt en de concurrentie sterker, wordt er dringend geadviseerd om deze aflevering te winnen. Het team dat wint, krijgt een enorm voordeel in de volgende aflevering.
De Brickmaster wijst naar het grote gekleurde LEGO Paasei en laat de teams weten dat zij ook zo'n mooi, symmetrisch Paasei moeten maken met een diameter van 16 studs. Op zijn Nederlands: 16 noppen. Dries zit met die opdracht toch wel "met een ei in de broek". Hij vertaalt voor de Nederlandse kijker: met een knoop in de maag zitten. Volgens Marco is rond en LEGO het moeilijkste wat er is. Maar Marcel en Bibi lijken er geen moeite mee te hebben. Zij zien er wel uitdaging in om voor Paasruben een wederhelft te maken. Ook de winnaars van de vorige keer, Julièn en Jan hebben er zin in. Ze willen zich onderscheiden van de anderen door een andere 'rond bouw' techniek te gebruiken voor hun ei.
Duits en de winnaars van opdracht 1
Nee, Paasruben, dit is LEGO Masters Nederland & België en niet LEGO Masters Deutschland. Hij begint bij Jan en Julièn spontaan Duits te spreken, want hij meent zij een "Osterei" maken vanwege het zwart, geel en rood. Maar het schijnt om de vlak van België te gaan. Dezelfde kleuren. Hij mag zo aan de blik van Jan weer heel snel doorgaan met het uitdelen van de LEGO eierdopjes. Marcel is blij dat hij nu zijn ei kwijt kan.
Roy blijkt wel gelijk te hebben. Voor een relatietest: bouw een Paasei van LEGO. De meeste teams hebben een een peer en/of een ruit, zo luidt het oordeel van de Brickmaster. Dries ondanks dat wel een blij ei met zijn 'mooie dikkertje'. Toch zijn er twee teams die het ei mooi versierd hebben en ook nog eens rond hebben gekregen. De relatietest van Roy en Thomas is dus aardig geslaagd, maar niet zo goed als het Paashaasei van Bibi en Marcel. Zij winnen deze ronde.
Wist je trouwens dat LEGO een technisch LEGO eimeter heeft? Misschien moeten we Brickmaster Jonathan voor de volgende Pasen om de bouwbeschrijving vragen, dan kunnen we onze eigen LEGO Paaseieren bouwen en meten.
Winnen op basis van de ei zichtbaarheid
Opdracht 2 is zoals eerder in LEGO Masters, een toren bouwen. Deze keer moet die 1,20m hoog zijn en dat is niet laag, komen Thomas en Roy achter. Het moet ook tegen een stootje kunnen, want het zal getest worden op een trilplaat. De toren die het langst blijft staan, wint. Het ei moet er op een mooie manier goed zichtbaar in verwerkt worden. Mochten er twee bouwwerken even lang de trilplaat overleven, dan zal de mooiste en best bedachte toren winnen. Grappig detail is dat de draaiknop waarmee de trilplaat bediend wordt, ook van LEGO is.
Het begin van de bouw van de torens gaat bij alle teams enigszins stroef. Niet alle teams zijn het met elkaar eens en de frustratie neemt bij de bouwpartners toe. Tijd voor een lange nachtpauze. De dag erna gaat het echt een stuk beter en al heel snel komen er mooie bouwwerken op de tafels tevoorschijn. De creativiteit spat er wel van af: zowel bouwtechnisch als esthetisch. Bibi en Marcel mogen hun toren tussentijds één keer uittesten op de trilplaat - dat was de prijs voor het winnen van de eerste ronde. Bij standje 7 blijft de constructie die zij al hebben intact.
De trilplaat laat bijna alle torens, die op hun paasbest zijn opgetooid mooi op de vloer uit elkaar spatten. Behalve de kleurrijke toren met vier mooie details van Jan en Julièn. Deze kukelt van de plaat, plat op zijn plaat en blijft grotendeels heel. Er zijn er twee, die het voor elkaar krijgen om het vol te houden tot en met stand 5! Team Marco en Ernesto met hun blokken toren. Heel origineel!
En team Dries en Killian. Laten zij nu op basis van de "ei zichtbaarheid" met het hoogste cijfer daarvoor de winst binnenhalen. Voor de tweede weten zij dus een winst te pakken, die volgende week wel eens heel goed kan uitpakken. Geen e(i)liminatie deze keer dus. Maar voor de verliezers Bibi en Marcel was het toch even met brick en veger de enorme puinhoop aan LEGO steentjes opruimen. De onderstaande vraag is bij deze dus beantwoord.
Meepraten over LEGO Masters NL & BE? Word lid van onze Facebook-groep!