LEGO Masters: Thomas en Roy zijn de beste LEGO-bouwers van 2021!
Bron: RTL

LEGO Masters: Thomas en Roy zijn de beste LEGO-bouwers van 2021!

Geschreven door Laatste update:

Vanavond was het zo ver, de finale van LEGO Masters. Na negen afleveringen bouwen met misschien wel het meest populaire speelgoed in de wereld, mogen Roy en Thomas zich vanaf vanavond LEGO Masters 2021 noemen! Na een fantastische, spectaculaire en spannende finale waarin de drie overgebleven teams hun Meesterwerk moesten bouwen, was hun Slapende Reus met Skipiste en al de beste in de ogen van de jury! 

"Onbeschrijfelijk!" luidt de eerste reactie van de winnaars van LEGO Masters. Aan het begin van dit seizoen gaven Thomas en Roy aan dat zij voor België de beker wilden binnenhalen en dat is gelukt. Toch mogen de LEGO Masters fans uit beide landen er fier of trots op zijn dat er zowel een Nederlandse als Belgische LEGO Master is. Team Thoro, zoals zij zichzelf noemen, kreeg van Brickmaster Jonathan en van gastjurylid Matthew Ashton de beide Diamanten Steentjes: goed voor 20 punten! Van de kinderen en de deelnemers, uit de eerdere afleveringen, kregen zij samen 9 punten. Erg leuk om al die kinderen vol verwondering naar die prachtige bouwwerken te zien kijken en hen erover te horen praten met elkaar. Hoe je het wendt of keert, LEGO blijft: speel-goed! Terecht dus dat zij hun zegje mochten doen vanavond. 

De tweede en derde plaatsen

Jan en Julièn werden met hun Middeleeuwse kasteel en groenten vs ridder gevecht tweede en Marcel en Bibi eindigden met hun Brickwood filmstudio's op de derde plaats. Allebei de Meesterwerken waren fantastisch om naar te kijken. Als ik het had mogen opruimen, dan had ik er stiekem toch eerst nog even mee gespeeld. Beide teams hadden deze LEGO ervaring op het hoogste niveau niet willen missen en zijn enorm tevreden over hun prestaties.  

De Bouwwerken

Aan de creativiteit en fantasie was er in deze finale absoluut geen gebrek. Roy en Thomas kwamen op de proppen met een slapende reus, die door de minifiguren was omgetoverd tot een skipiste. Deze slapende reus ontwaakte uiteraard precies tijdens de finale. De mechaniek in het hoofd van de reus was tweeledig. Zowel het hoofd kon zich oprichten en de ogen openen. Mogelijk is dat voor Jonathan en voor Matthew wel  de doorslag geweest om allebei hun stem aan hen te geven. Heeft waarschijnlijk ook geholpen dat Roy, die model stond voor de slapende reus, zijn niet te dikke buik (hoopte hij), toch dikker heeft gemaakt. Die van de reus hè, bedoel ik dan. Wees gerust Roy. Feedback van Matthew heel goed met beide handen aangepakt!

De bouwtechnieken die Jan en Julièn gebruikten mochten er ook zeker zijn. De manier waarop de projectielen van het leger van de fee tegen de muren en ridders van het kasteel uiteenspatten was ontzettend leuk gedaan. Julièn gaf in het begin ook aan dat zij in hun Meesterwerk veel gebruik wilden maken van NPU ... van wat? Nice Parts Usage. Dat betekent bijvoorbeeld dat zij van de beentjes van minifiguren kasteeltoren raampjes maakten. 

Bibi en Marcel namen de kijkers in hun filmtour mee naar LEGO Hollywood ... Brickwood dus! Wat viel daar veel te zien. Al die leuke, gedetailleerde scènes maakten er één grote film van voor de minifiguren, maar ook voor de kijkers! Toch kregen zij van Matthew, die ook filmproducent is van de verschillende LEGO Movies, terug dat er één groot Blockbuster element ontbrak. Dit had een Godzilla kunnen zijn die één of meerdere van de letters van Brickwood zou verslinden. Nu vraag ik me af waar die dan tussen al, die verschillende verhalen gepast zou hebben. Het klapperbord bovenop de berg mocht toch zeker gelden als eye catcher. De camera's die Marcel bouwde waren geniaal. Die zouden zo in een nieuwe LEGO set met dit thema film overgenomen kunnen worden! 

En wat er nog meer gebeurde

In een finale, waarin de kandidaten 28 uur de tijd kregen om hun Meesterwerk neer te zetten, bood Ruben oor deze finale die voor de kandidaten 28 uur met LEGO bouwen gevuld was, bood Ruben de drie team zijn massage hoekje aan met massage stoel, derde oog, zen en chakra's. "Wat is een chakra?" Jan snapt er niets van. Daar is toch allemaal geen tijd voor. Uiteindelijk laat hij zich toch overhalen, maar op de vraag of hij het fijn vindt, luidt zijn antwoord: "Nee." 

Ook is er tussen de bouwnijverheid door aandacht voor de kleding van de kandidaten. Opvallend waren de ribfluwelen gilet van Marcel, het strikje van Roy en het kol-loze overhemd van Jan. Maar ook Ruben krijgt een make-over of moet ik schrijven een koekje van eigen deeg? Matthew tooit hem in een mooie roze trui, die pas uit mag als het klapperbord van Bibi en Marcel aangeeft dat de opnames gestopt zijn. 

Kurt mag ook een keer op de gong van Ruben slaan en deze keer is het niet voor het wellness hoekje, nee, de roldeur gaat open en daar verschijnen de familieleden van de kandidaten, die zij al weken niet gezien hebben. Die boost hadden ze allemaal wel even nodig. Een kort en krachtig bezoek, want ja, er moest weer doorgebouwd worden. En over die 28 uur nog even dit:

Doorbouwen met LEGO?

LEGO Masters 2021 zit erop. Maar doorbouwen met LEGO kan natuurlijk altijd nog. Het is binnenkort zelfs al mogelijk om je als team of individueel op te geven voor seizoen 3! Mocht je niet kunnen wachten, dan is er volgende zaterdag 15 mei om 20:00 de LEGO Masters Kids Special te zien bij RTL 4.