LEGO Masters Australië: Een nieuwe wereld
Bron: RTL

LEGO Masters Australië: Een nieuwe wereld

Geschreven door Laatste update:

Als je denkt dat bouwen met LEGO een zomerstop kent, dan heb je het mis. RTL zendt voor de fans het tweede seizoen van LEGO Masters Australië uit. Acht teams strijden voor de titel van LEGO Masters en voor 100.000 Australische dollar, goed voor meer dan 60.000 euro! Daarvan kunnen de winnaars heel wat mooie nieuwe LEGO Sets kopen of … naar Billund afreizen. Het thema van de eerste aflevering is 'een nieuwe wereld'. 

Het is misschien even wennen. Eén presentator en geen Brickmaster, maar een Brickman. Geen Brickshop, maar een Brick Pit. Geen Nederlandse en Belgische LEGO bouwers, maar zestien enthousiaste Australische AFOLs. Even het geheugen opfrissen: AFOL betekent: ‘adult fans of LEGO’. Wie doen er mee? Jennifer & Jodie, Jay & Stani, Summer & Iona, Jackson & Alex, Damian & Andrew, Trent & Josh, Annie & Runa en Dannii & Tim. Hamish Blake zal ook dit seizoen de boel met name met woorden aan elkaar vast bouwen en Ryan McNaught is jury net als in seizoen 1. 

Ook de Australische versie kent het 'gouden steentje', maar ... in deze reeks gaat het heel anders. Jordan, een deelnemer uit het vorige seizoen, die op de derde plaats eindigde, mag een belangrijke rol vervullen in een volgende aflevering. Er is deze keer niet slechts een gouden steentje om daarmee eliminatie te voorkomen, er is meer! Jordan droeg een hoofdband met daarop het symbool van DC’s The Flash. Voor wie het niet weet, LEGO heeft ook het thema HEROES in de schappen liggen. Naast het gouden steentje is er nog The Flash Jordan Brick! Als men die twee aan elkaar vastmaakt, krijg je “Mega Brick”. Dit rode steentje met Flash symbool kan ingezet worden bij één challenge om de ‘Australische Flash’ naar de Brick Pit om LEGO te laten rennen en snel dat deze jongen is. Tja … heen en weer lopen naar het Walhalla voor LEGO fans, is leuk, want het ziet er schitterend uit, maar het kost best wat tijd. 

Wat de tijd betreft, de Brickman maakt zich best wat zorgen om Jackson en Alex, die toch iets te rustig aan het ontwerpen en het plannen zijn op hun iPad tijdens de eerste challenge. Maar geen zorgen, want ze geraken aan het einde met hun Steampunk Power Station bij de beste twee. Het bouwwerk is onderdeel van een eilandengroep rondom een slapende vulkaan. Op de eilanden hebben de deelnemers hun nieuwe wereld gebouwd met een eigen cultuur. Isle of the Eye Cave is er één van. Damian en Andrew hebben uiteindelijk het beste bouwwerk van deze keer en ik denk ook wel terecht. De hoge Pagode met het terugkerende thema van de ogen en het verhaal over het monster in de grot spreekt tot de avontuurlijke verbeelding. Het zou best een onderdeel kunnen zijn van LEGO Ninjago! Het spande er nog even om of ze het wel zouden krijgen, want de twist aan het einde hebben ze niet zo goed uitgevoerd. Anderen deden dit beter zoals Jay en Stani, die met hun cadeau van hun Space Tourist World voor de andere werelden gewoon een hele achtbaan verscheepten. 

Eerste indruk van LEGO Masters Australië? Een leuke presentator om mee te lachen! De Brickman is erg behulpzaam. Zo hielp hij Summer en Iona, die aan het begin met een black out te dealen hadden, op weg naar hun Droomhuis dat ze nooit zullen kopen. Ook daagt hij de deelnemers uit. Hij vroeg Damian en Andrew uit om de ogen bovenin hun pagode te laten bewegen. “I could do that”, luidde Andrew’s antwoord, na enige aarzeling. Verder zijn de bouwwerken – waar het uiteraard om gaat – ontzettend leuk om naar te kijken! Dus ben je deze zomer nog op zoek naar inspiratie voor jouw LEGO MOC (my own creation), kijk volgende week weer naar een nieuwe challenge voor alle zestien Australiërs, want deze keer hoeft er nog niemand naar huis!

LEGO Masters Australië is deze zomer elke zaterdagavond te zien op RTL 4 om 20:00 uur.