Deze week in GTST: Rik zijn kinderwens lijkt ineens voorbij
Bron: RTL / Geert de Lange

Deze week in GTST: Rik zijn kinderwens lijkt ineens voorbij

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Elke maandag blikt Sebastiaan vooruit op de komende week in GTST.

Wat een openbaringen bracht Shanti aan het licht. Even leek de geschiedenis zich te gaan herhalen. Weer ging een broer van Rik ´vreemd´ met zijn vrouw. Vreemdgaan kon je het niet noemen. Daan kuste Shanti en gaf aan verliefd op haar te zijn. Gelukkig wilde Shanti daar niets van weten. Haar leven is met Rik en hun toekomstige kind. 

Alleen blijkt deze kinderwens verder weg te zijn. Rik snakt naar zijn oude leventje met Shanti. Zij droomt nog altijd van een kind met Rik. Het leven met Louise, het dochtertje van Daan, bevalt haar heel goed. Voor Rik is het allemaal een beetje veel. Hij voelt zich ook een beetje te oud om nogmaals vader te worden. 

Bij Bing en Julian is Rik daar eerlijk over. Maar hoe vertel je dat aan Shanti? Zij hebben afgesproken om over alles eerlijk te zijn. Daar is deze week weinig van te merken. Wanneer Shanti haar kans ziet om zwanger te worden, houdt Rik de boot af. Hij doet alsof hij slaapt en hoopt zo dat Shanti hem met rust laat. 

Wat gaat er gebeuren als Shanti er achter komt dat Rik geen kinderen meer wil? Zo’n gesprek hebben ze al eens eerder gevoerd. Het lijkt er haast op alsof het een kort huwelijk is. Is dit nu echt het begin van het einde? De twee zijn zo’n goed koppel. Ze hebben samen zoveel doorstaan. Eindelijk hebben ze elkaar gevonden. 

Shanti wil echt één ding: moeder worden. Of Rik zich nog gaat bedenken is zeer de vraag. Hij kijkt al uit om Louise weer volledig aan Daan terug te geven. Dat laat nog aardig op zich wachten. Al lijkt de eerste stap in de positieve zin te zijn gezet. Daan mag Louise zien, met begeleiding. Hier bloeit Daan helemaal van op. 

Is dit dan eindelijk het keerpunt voor Daan? Gaat hij eindelijk van zijn fouten leren? Hij wil niets liever dan Louise weer in zijn leven. Het is een win-win situatie voor Rik. Wanneer Louise het huis verlaat is daar eindelijk weer de rust. Maar wat gebeurd er wanneer Shanti daadwerkelijk zwanger raakt? Laat Rik haar dan achter? Dat is niet echt de stijl van Rik. 

Een goed gesprek lijkt de enige echte optie. Alleen kan het gesprek wel verkeerd vallen bij Shanti. Komen de twee nu in een huwelijkscrisis? Het is te hopen dat Rik snel weer van mening veranderd. Want Rik zonder Shanti, dat kun je je toch bijna niet meer voorstellen? Het is toch één van de leukste koppels van Meerdijk!

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere maandag tot en donderdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.