Thuisopdracht LEGO Masters: Wegdromen in je eigen LEGO stad
Bron: Instagram

Thuisopdracht LEGO Masters: Wegdromen in je eigen LEGO stad

Geschreven door Ganpat Berrevoets Laatste update:

Elke week worden de kijkers van LEGO Masters uitgedaagd om mee te doen aan de thuisopdracht. Wij maken iedere dinsdag een selectie van de meest spectaculaire LEGO-bouwwerken. Deze keer: Bouw een deel van de stad van je eigen dromen! Welke droom stadstaferelen of dorpstaferelen treffen we deze keer aan op Instagram? 

Wat in een stadsdeel niet kan ontbreken is de openbare ruimte zoals we dat in de afgelopen LEGO Masters zagen. Linda heeft een park gebouwd, met bruggetje, dieren, veel groen en blauw. Echt onmisbaar voor een stad. Erg leuk dat er ook een flamingo is te bewonderen. Een ontzettend vrolijk en kleurig geheel!

Luuk heeft een opvallend huis gemaakt met een patroon van zwart en rood door elkaar. De manier van bouwen is heel creatief, want nu lijkt het alsof er rode stenen zijn met daartussen zwart cement. Dit is een bouwtechniek die uiteraard goed te gebruiken is om het effect van een gemetselde muur te krijgen. En een duikplank vanuit het huis, een spannend, maar geweldig idee!

Hidde's droomstadsdeel is duidelijk speels opgezet. Het heeft een straat, een zwembad met glijbaan op het dak, er zijn skaters en verder genoeg minifiguren om een eigen droomverhaal met te spelen! Mijn complimenten ook voor de 'lucht' achtergrond en de zon op deze 'bouwplate'. 

Een mini scale build van Michel! Ontzettend knap gemaakt, want het is best een kunst om met zo weinig mogelijk steentjes, iets te maken dat van een afstandje echt op een stad lijkt. Hij is er goed in geslaagd!

Mare en Lasse hebben heel goed gekeken naar het winnende bouwwerk van Bibi en Marcel. Maar in plaats van een wielerwedstrijd, is hier een zwemwedstrijd aan de gang. Ook dat hoort er helemaal bij in een stad: outdoor sports! Zouden ze zelf ook op sportzwemmen zitten? 

Deze is erg leuk! Als ik wel eens naar Utrecht fiets, is er vlak voordat ik de stad binnen rijdt een stadsdeel met boomhutten. Dus de boomhut als droomstadsdeel past er goed bij! De kabelbaan om van de ene naar de andere boom te zweven is erg leuk bedacht. Ik vind dat je het kampvuur ook zo leuk gebouwd hebt. De uilen maken het ook lekker levendig!

Winnaar van deze keer is my_lego_moc. In een stad horen eetgelegenheden thuis en ik neem aan dat iedereen toch wel weer eens zin heeft om naar een restaurant te gaan. Nu het dan nog niet mogelijk is om dat te doen, dan maar één zelf bouwen: uiteraard van LEGO. Het is duidelijk waar de winnaar van deze keer echt zin in heeft: Chinees eten! Het is een schitterend bouwwerk geworden. Gefeliciteerd! Toch ben ik ook benieuwd naar hoe het er binnen verder uitziet. 

Jouw bouwwerk hier volgende week terugzien? Tag @showbizznetwork in je Instagram-post! Of deel je eigen LEGO-creaties in onze Facebook-groep én praat mee over de uitzendingen!