Thuisopdracht LEGO Masters: Virtueel uitje naar de LEGO-dierentuin
Bron: Instagram

Thuisopdracht LEGO Masters: Virtueel uitje naar de LEGO-dierentuin

Geschreven door Ganpat Berrevoets Laatste update:

Elke week worden de kijkers van LEGO Masters uitgedaagd om mee te doen aan de thuisopdracht. Wij maken iedere dinsdag een selectie van de meest spectaculaire LEGO-bouwwerken. Deze week was de opdracht: bouw een spectaculair dier.

Het bouwen van een spectaculair dier! Dat is niet zomaar een opdracht, want dieren maken van LEGO is nog best een karwei. Toch heeft Maickel een hele mooie en direct herkenbare vos gebouwd!

Een papegaai van Reza Vooges! Kleurgebruik, heel goed! Herkenbaarheid een 10. Stabiliteit: één en al stabiel en dat is nog knap lastig met een vogel die in principe dunne pootjes heeft. Heel creatief bedacht en dan kunnen de vleugels ook nog eens bewegen. 

Gijs heeft toch wel even een heel bijzonder huisdier gebouwd! How to Train Your Dragon, het ziet er naar uit dat Gijs dat al onder de knie heeft. Het kleurverloop in het draakje is erg mooi toegepast!

Met de fantasie erop los! Kasper heeft met zijn vader een fantasiewezen gemaakt en het hele bouwwerk er omheen vraagt er gewoon om dat er ook mee gespeeld gaat worden. En daar is LEGO toch ook voor bedoeld? Tof gedaan!

Merijns ree is een geweldig voorbeeld van het gevarieerd gebruik van LEGO steentjes! De bouwtechnieken die hij gebruikt heeft maken het dier spectaculair! Uitstekend werk geleverd. 

Check dit hondje! Louisa, je bent terecht een LEGO Master te noemen!

Winnaar vandaag is de behoorlijk kunstige en natuurgetrouwe Struisvogel van Myrthe. Heel erg leuk dat je het dier ook een ‘omgeving’ hebt gegeven met het grasveld waarin de reuzenvogel staat opgesteld. Bescheiden, maar precies goed! Dit kunstwerk zal vast voor een lange tijd de huiskamer mogen sieren! Gefeliciteerd!

Jouw bouwwerk hier volgende week terugzien? Tag @showbizznetwork in je Instagram-post! Of deel je eigen LEGO-creaties in onze Facebook-groep én praat mee over de uitzendingen!