Thuisopdracht LEGO Masters: Lachen naar de camera!
Bron: Instagram

Thuisopdracht LEGO Masters: Lachen naar de camera!

Geschreven door Ganpat Berrevoets Laatste update:

Elke week worden de kijkers van LEGO Masters uitgedaagd om mee te doen aan de thuisopdracht. Wij maken iedere dinsdag een selectie van de meest spectaculaire LEGO-bouwwerken. Deze week was de opdracht: bouw een camera.

Levi van 8 jaar heeft gewoon een oud-fototoestel gemaakt zoals we die kennen uit de jaren ‘70/’80 van de vorige eeuw. Er zit zelfs functie op om het fotorolletje door te draaien! Knap werk!

Gianni van 6 heeft er een heel verhaal bij gemaakt. Zijn grote toestel is midden op straat gevallen, tussen de modulars in. Voor wie het nog niet weet, modulars zijn grote LEGO huizen die je aan elkaar kan verbinden om zo hele straten te maken. Het leuke van deze post is dat er meerdere fototoestellen te vinden zijn! Zie jij ze? En oh … dat wil ik toch nog wel even noemen: er is zelfs gebruik gemaakt van Fabuland! Dat is echt wel nostalgie naar de vroege dagen van LEGO. 

Een filmcamera mag natuurlijk niet ontbreken, want ook die valt onder ‘camera’. Het is Erica heel goed gelukt, om met niet heel veel steentjes, haar eigen filmcamera precies na te bouwen. Ik denk zomaar dat Dirk, gastjurylid van afgelopen zaterdag, ook heel duidelijk ‘het karakter’ erin teruggezien zou hebben. 

Bazztel is heel creatief geweest. Er zit zelfs een flitsfunctie in! En ook heel mooi, zowel de Belgische als Nederlandse vlaggen zijn erin meegenomen. Ik zou zeggen, chapeau! 

Pim laat zien dat het ook klein kan! Er is onder Afols (Adult fans of LEGO) ook de discipline van Micro Builds. Deze Micro Build van een camera en dan ook zeker geslaagd. 

Xeppetjefje heeft er een hele vrolijke polaroidcamera van gemaakt met alle kleuren van de regenboog en minifiguren. Daar worden we vrolijk van als we op de foto moeten! Het kan niet anders, dan dat iedereen lachend op jouw foto’s staat!

De winnaar van deze keer is toch echt Laura. De manier waarop zij met verschillende LEGO onderdelen waaronder hekjes en banden (!) een heel herkenbaar fototoestel heeft weten te bouwen, laat zien dat zij een LEGO Master in de dop is. Gefeliciteerd! 

Volgende week weer een nieuwe opdracht! Mogelijk een LEGO Paasopdracht? 

Jouw bouwwerk hier volgende week terugzien? Tag @showbizznetwork in je Instagram-post! Of deel je eigen LEGO-creaties in onze Facebook-groep én praat mee over de uitzendingen!