Thuisopdracht LEGO Masters: Op Koningsdag met LEGO de ruimte in!
Bron: Instagram

Thuisopdracht LEGO Masters: Op Koningsdag met LEGO de ruimte in!

Geschreven door Ganpat Berrevoets Laatste update:

Elke week worden de kijkers van LEGO Masters uitgedaagd om mee te doen aan de thuisopdracht. Wij maken iedere dinsdag een selectie van de meest spectaculaire LEGO-bouwwerken. Deze keer: Bouw een zelfverzonnen ruimteschip. Zal er ook een Oranje voertuig bij zijn vandaag?

We beginnen met het ruimteschip van Leaner. Heel goed bedacht, want de zwarte, paarse en blauwe kleuren zullen misschien niet zo enorm opvallen in de ruimte. Het wit vast wel, dat weet ik niet. Maar hoe het ook is, wat mij betreft heeft het een stealthy uiterlijk! Leuk detail is overigens het netkanon achterop. 

Hoe Joost van Velzen het voor elkaar heeft gekregen, staat er niet bij, maar het effect van een oplichtende vortex achter zijn X-Wing is super cool! Ook die vortex of misschien wel een planeet of zon is van LEGO gemaakt! Heel knap gedaan. En of je een LEGO Master bent, wat mij betreft wel Joost. 

Jan heeft opdracht 2 van de afgelopen LEGO Masters uitgevoerd, want hij heeft in de eerste plaats een zelfverzonnen ruimteschip bedacht. Maar in de tweede plaats heeft hij die ook nog eens helemaal in Star Wars stijl gebouwd! En wel voor de Dark Side! Als Star Wars fan, zou ik zeggen, ja, deze kan zo uit één van de films komen vliegen. De Stormtrooper kon uiteraard ook niet ontbreken! 

Vince's Space Express is heel origineel, kleurrijk en levendig, want er zit een mechanische functie in verwerkt. De draaiende UFO met alien is supertof! Het is ook mooi dat de aparte ruimteschepen los te koppelen zijn en dat maakt dat het hele bouwwerk een hoge speelfactor heeft!

En hier komen de eerste LEGO oranjekleuren op deze Koningsdag! De liefdesschieter. Een mooi en origineel idee van een ruimteschip dat liefde en begrip naar alle hoeken van de wereld. Dat hebben we allemaal nodig en is natuurlijk beter dan een letterlijke Star Wars. 

Laten we de DUPLO ruimteschepen ook vooral niet vergeten! Dit enorme vaartuig met los te koppelen ruimteschip en pods (zie tweede foto) is een hele vrolijke, waar iedereen toch blij van wordt. 

Paul heeft een mooie combinatie gemaakt van het klassieke ruimtevaartthema van LEGO (zie het logo op de slope voorop) en het Star Wars thema. Het blauw, het doorzichtige geel en ook wel het grijs brengen toch echt wel het nostalgische gevoel in me naar boven dat me doet denken aan dit toffe LEGO thema uit de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw! Die achtergrond mag er ook zijn. 

De absolute winnaar op deze Koningsdag is het zelfverzonnen ruimteschip van Stef. Gefeliciteerd! Want jij hebt het voor elkaar gekregen een origineel Rebel voertuig te bedenken met een hele hoge speelfactor. Dat vind ik altijd erg belangrijk! En daarbij heb je ook nog eens rekening gehouden met de kleur van vandaag: oranje! Zelfs de piloot en co-piloot heb je in het oranje gestoken! Geweldig! 

Jouw bouwwerk hier volgende week terugzien? Tag @showbizznetwork in je Instagram-post! Of deel je eigen LEGO-creaties in onze Facebook-groep én praat mee over de uitzendingen!