Thuisopdracht LEGO Masters: Bouw een zelfverzonnen droomvoertuig
Bron: Instagram

Thuisopdracht LEGO Masters: Bouw een zelfverzonnen droomvoertuig

Geschreven door Ganpat Berrevoets Laatste update:

Ook na de geweldige finale van LEGO Masters worden de kijkers uitgedaagd om mee te doen aan de thuisopdracht. Wij maken iedere dinsdag een selectie van de meest spectaculaire LEGO-bouwwerken. Deze keer: Bouw een zelfverzonnen droomvoertuig! Welke droomauto's, vliegtuigen, raketten, ruimteschepen, onderzeeboten treffen we deze keer aan op Instagram? 

Jules droomt duidelijk van een ruimteschip bestuurd door Stormtroopers! Ja, die Star Wars aflevering is moeilijk te vergeten. Erg leuk gedaan en het heeft een hoge speelbaarheidsfactor en dat is natuurlijk waar het bij LEGO ook om gaat. 

Heel stoer en fantastisch kleurrijk is deze monstertruck van Amdy. Wat ook best grappig is, is dat er zelfs een ballista met 'flick missile' op het dak staat, die bemand is door een minifiguur met een kerstmuts.

Wat we nog niet in de thuisopdracht zagen terugkomen is het thema LEGO Minecraft! Siem heeft een rijdend droomvoertuig in Minecraftstijl met Minecraft figures gebouwd. Het lijkt wel op een enorme camper met dakterras. Erg mooi is het vierkante kleurpatroon bovenop!

Die ene LEGO guy heeft 7 uur gewerkt aan zijn droomauto! Geen terrein onbegaanbaar voor dit voortuig. En volgens mij zou de maker ervan graag bij de politie willen! Hoge speelfactor ook. Tof gedaan. Het lijkt ergens ook wel een beetje op de LEGO Jurassic World terreinwagen uit de "Ontsnapping van Gallimimus en Pteranodon". 

Na tien uur bouwen met LEGO Classic en wat Harry Potter LEGO laat Josine ons deze toffe woonboot zien, die door het water wordt voortgetrokken door een varkentje! Heel origineel bedacht. 

En om nog even in de dierenvoertuigen te blijven: hier is de Pandamobiel van de famaurikjes! Helemaal in LEGO Friends stijl. Lekker vrolijk. Ik vind die pandabeertjes zo leuk. Ook de zelfgebouwde pandabeer voorop is heel goed gelukt! 

Nu zocht ik toch nog even naar een voertuig voor onder water en die heb ik gevonden! Een mooie kleurrijke onderzeeër, waarvan de lampen voorop ook nog eens licht kunnen geven. Ik heb alleen wel medelijden met Captain Jack Sparrow ... hopelijk weet hij wel weer een of andere truck om in leven te blijven, aight! 

Winnaar van deze keer is Yamilla met haar drakendroomvoertuig! Wat ontzettend mooi bedacht en wat bijzonder dat het is opgebouwd uit bijna alleen maar klassieke LEGO blokjes, dakpannen en plates! De vleugels kunnen bewegen, het voertuig kan rijden en oh die krulstaart, geweldig! Van harte gefeliciteerd!

Waarschijnlijk is dit het laatste thuisopdrachten artikel, maar mocht er na afloop van LEGO Masters Kids weer een opdracht zijn, dan komt Showbizznetwork.nl volgende week dinsdag uiteraard opnieuw met een selectie van de mooiste bouwwerken! 

De LEGO Masters Kids Special is aanstaande zaterdag om 20:00 te zien op RTL 4.