Love Island 2021: Een turbulente finaleweek voor de islanders
Bron: Videoland

Love Island 2021: Een turbulente finaleweek voor de islanders

Geschreven door Sandra van Duijvenvoorde

Elke zondag blikken we terug op de meest opvallende gebeurtenissen van Love Island. 

De laatste week is aangebroken voor de islanders! Wat is het snel gegaan.. Ik stel voor dat ze volgend jaar een iets langer seizoen maken. In deze final week zijn nog genoeg noemenswaardige dingen gebeurd. Ik praat je bij zodat jij helemaal klaar bent voor de Grande Finale van vanavond. 

Struggles in de koppels

De week begon met een aantal struggles in de koppels. Zo probeert Loesje haar koppelpartner Koen duidelijk te maken dat zij hem toch echt niet ziet zitten, maar lijkt Koen dat niet aan te willen nemen. Ook Gwindo zit achter Loesje aan, maar hier ziet ze evenmin wat in. Het enige wat zij wil, is Deniz terug. Nina en Paulo krijgen onenigheid wanneer ze ’s avonds in bed liggen, het resultaat: Nina slaapt die nacht op de bank. 

Niet één, maar twee herkoppelingen

Deze week was er niet één, maar twee herkoppelingen. Dat waren niet zomaar herkoppelingen, de villa werd weer volledig opgeschud. Tijdens de eerste herkoppeling mogen de singles (Sandra en Gwindo) kiezen. Gwindo kiest natuurlijk voor Loesje en Sandra kiest na veel twijfelen voor Joey. Dit zou inhouden dat Luna en Koen naar huis moeten gaan, totdat er een oude bekende terugkeert. Deniz komt terug in de villa! Hem wordt gevraagd of hij een koppel wil vormen met Luna zodat zij kan blijven. Daar staat wel tegenover dat er de volgende herkoppeling niet één, maar twee koppels naar huis moeten. Deniz kiest hier toch voor en Koen gaat alleen naar huis. Tijdens de tweede én laatste herkoppeling mogen de vrouwen kiezen en worden eigenlijk alle koppels weer hersteld zoals ze eerder waren. Twee koppels moeten het veld ruimen. Sandra en Gwindo verlaten als vriendschapskoppel de villa en ook Joey en Luna gaan naar huis.

What?! Heeft Job een vriendin in Nederland?

In de villa worden de islanders overspoeld met het nieuws dat buiten de villa als een lopend vuurtje gaat: Job zou een vriendin hebben in Nederland. Job en Esmee worden hiermee door hun familie geïnformeerd en barsten in tranen uit. Job geeft gelijk aan dat dit niet waar is en ook Esmee gelooft er helemaal niks van. Gelukkig maar, want het is zo’n leuk koppel! Ze hebben het nieuws snel omgezet en zijn er misschien wel nog sterker door geworden samen. 

De laatste dag in de villa

De laatste dagen in de villa staan altijd in het teken van de final date en het ontmoeten van elkaars familie. Ze hebben dit jaar weer hun best gedaan om de meest romantische dates te organiseren. Zo mogen Job en Esmee in een helikopter en hebben Donny en Rowenna een superromantisch candlelight dinner. Ook mogen de koppels videobellen met hun familie en de familie/vrienden van hun koppelpartner ontmoeten. Dit is altijd een emotioneel, maar fijn gesprek. Het lijkt erop dat alle families/vrienden de liefde van de koppels goedkeuren. 

Toch nog één koppel naar huis

Nadat de koppels hun final date hebben gehad en elkaars familie hebben ontmoet, is het tijd om nog één koppel naar huis te sturen. De kijkers hebben gestemd op hun favoriete koppel en daar zijn vier koppels uitgekomen die doorgaan naar de finale. Helaas voor Jim en Raina moeten zij deze avond nog de villa verlaten. Gelukkig hebben ze elkaar gevonden en kunnen ze samen naar huis.

Overzicht van de koppels

We sluiten deze weeksamenvatting af met een overzicht van de koppels. Er is deze week ten slotte zoveel gebeurd dat ik het soms ook niet meer bij kon houden. De koppels die vanavond te zien zijn in de finale zijn: 

  • Esmee en Job
  • Loesje en Deniz
  • Rowenna en Donny
  • Nina en Paulo

Het zit er bijna op! Vanavond horen we wie Love Island 2021 gewonnen heeft, maar zeg nou zelf: hebben deze vier koppels niet allemaal al een beetje gewonnen? Toch kan er maar één koppel met het geldbedrag naar huis gaan. Wie gun jij de winst? En wat vond je van dit seizoen Love Island?