GTST Zomer-blog 2017: #7 Job en Anna

GTST Zomer-blog 2017: #7 Job en Anna

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het liefdesleven van Job (Jorn Knotter) en Anna (Barbara Sloesen) kent veel ups en downs. De twee hebben een lange geschiedenis samen. Na een tijdje om elkaar heen te hebben gedraaid, krijgen de twee een relatie. Maar de relatie komt onder de nodige spanningen te staan. Dit heeft alles te maken met de video's die Job aan het opnemen is.

Deze video's staan allemaal in het teken van koken. Dat is één van de passies van Job. Meteen zijn de video's van Job een groot succes. Ineens krijgt Job allemaal fans die enorm tegen hem op kijken. Anna ziet dit allemaal voor haar ogen gebeuren. Eerst lijkt het allemaal onschuldig. Dat slaat al snel om wanneer Job meer wil. Hij heeft alleen nog maar oog voor zijn vrouwelijke fans. 

Wanneer er dan ook nog een contract komt, is Job helemaal om. Anna's rol al manager wordt steeds kleiner in het hele online gebeuren. Zij ziet in hoe Job veranderd door zijn beroemdheid. Niet alleen Anna ziet dit gebeuren, ook Job's vrienden en familie zien hem veranderen. Zelf ziet Job het helemaal anders: iedereen is tegen hem. De veranderingen zorgen voor een deuk in de relatie tussen Job en Anna.

Ook thuis lopen de spanningen hoog op. Job's vader Rik (Ferry Somogyi) is woedend op Job. Dit heeft alles te maken met een interview van Job. Hierin zet hij zijn vader in een kwaad daglicht. Meteen daarna besluit Job om het huis uit te gaan. Rikki (Robin Martens), het zusje van Job, wil haar broer weer thuis hebben. Helaas lukt het haar ook niet om Job te helpen.

Na een leven van luxe gaat Job inzien waar hij mee bezig is. Hij mist zijn vrienden, zijn familie en natuurlijk Anna. Zelf is Anna haar leven met Job alweer vergeten. Zij wil niets meer van haar ex-vriend weten. Diep van binnen mist Anna Job ook enorm. Toch kan zij de dingen die zijn gebeurd niet snel vergeten. Wat moet er nu allemaal gaan gebeuren?

Met veel moeite sluiten Job's vrienden en familie heb weer in de armen. Hij besluit om weer bij zijn vader in te trekken. Hiervoor moest Job wel diep door het stof. Nu wilde hij zijn relatie met Anna herstellen. Ook hiervoor ging Job weer diep door het stof. In het begin wilde Anna hier niets van weten. Zij nam de tijd om over alles na te denken. Na een tijdje besloot zij Job nog een kans te geven.

In het begin lijken de twee weer dolgelukkig. Alsof het hele verleden met de video's over koken nooit bestaan hebben. Eindelijk zijn Job en Anna weer samen. Dat geluk is in één klap veranderd. Anna voelt zich niet lekker en besluit om een zwangerschapstest te doen. Deze blijkt positief te zijn: Anna is zwanger van Job. Voorzichtig probeert Anna het gesprek aan te gaan met Job.

In dit gesprek wordt duidelijk hoe Job denkt over kinderen. Dit zet Anna aan het denken. Zij besluit haar zwangerschap te verzwijgen voor Job. Alleen Sam (Stijn Fransen) komt achter de waarheid. Zij wil niets liever dan dat Anna eerlijk is. Helaas kan Anna niet eerlijk zijn. Dit moest en zou geheim blijven. Maar binnen een korte tijd kon Anna er niet langer om heen.

Hierop besluit Anna om contact te zoeken met haar moeder in Dubai. Zij verteld in tranen dat zij zwanger is en graag naar haar toe wil komen. Nu moest ze haar plannen nog bekend maken aan haar familie in Meerdijk. Haar oom, Anton (Joep Sertons), is in shock als hij de plannen van Anna hoort. Hij kan niet anders dan Anna steunen in haar plannen.

Afscheid nemen van Nina (Marly van der Velden) en Kimberly (Britt Scholte) is wel lastiger. Zij doet dan ook alsof zij even weggaat, maar in werkelijkheid nam Anna afscheid. Hier komen Nina en Kimberly pas te laat achter. Anna liet voor hun beiden een brief achter, die zij pas mochten openmaken nadat zij vertrokken was. Die avond besloot om Anna's familie om in stijl afscheid te nemen.

Meteen daarna pakte Anna haar spullen. Zij kon geen afscheid nemen van Job. Dus ook Job ontving een brief van Anna. Op het laatste moment komt Job bij Anna. Hij wil uitleg van Anna. De relatie leek nog zo goed en is nu ineens wéér over. Anna kan niet eerlijk zijn tegenover Job. Zij gaf aan dat het uit was en dat zij terugkeerde naar haar ouders.

Met het geheim van haar zwangerschap, nam Anna afscheid van Meerdijk. In tranen zag zij nog hoe Job langzaam maar zeker steeds kleiner werd. Nog diezelfde avond besluit Job op zijn verdriet weg te drinken. In de Koning trof Job Aysen (Dilan Yurdakul). Samen dronken zij veel alcohol tot zij niet meer konden. De twee besloten om de avond samen door te brengen, de twee belanden samen in bed.

Wat Job niet wist, is dat Aysen ook iets met zijn vader had. Meteen daarop besloot Job om te stoppen met zijn 'relatie' met Aysen. Hij moest de tijd nemen om over Anna heen te komen. Na het vertrek van Anna, is het vrij rustig in het liefdesleven van Job. Nu had Job weer tijd voor zijn werk als kok in de Koning. Ook kon hij meer een oom zijn voor zijn neefje en nichtje.

Hij besloot op een avond om Rikki en Sjoerd (Guido Spek) te trakteren. Hij nodige hen samen met de kinderen uit voor een gezellig etentje in Boks. Na het eten besloot Job om alles er nog even af te trainen. Net nadat Job in de sportschool was, brak er brand uit. Iedereen in Boks raakte enorm in paniek. Rikki en Sjoerd probeerden in alle macht om hun kinderen in veiligheid te brengen.

Rikki wilde koste wat kost haar broer en vader helpen. Zij wilde in de sportschool kijken of Job daar nog was. Zij vond hem daar niet en besloot de vluchten. Eenmaal onderweg naar buiten raakte Rikki zwaargewond. Waar Job op dat moment was is niet helemaal duidelijk. Feit was wel dat Job vast zat in de brandende Boks. De brand sloeg snel en fel om zich heen.

Komt Job veilig uit de brand? Zal hij Anna ooit weer in de armen sluiten? Hoe loopt het af met Rikki en Rik? Kan Job zijn familie straks weer in de armen sluiten? Zal Job ooit ervaren dat Anna zwanger van hem is? Dat zijn vragen die zijn ontstaan tijdens de zomer-cliffhanger van GTST. Vanaf september zullen de antwoorden op sommige vragen duidelijk worden. 

Volgende week verschijnt er een nieuwe GTST Zomer-blog. Die zal dan in het teken staan van Ludo en Janine. Deze twee hebben samen ook een hoop meegemaakt. Wat zij allemaal mee hebben gemaakt is volgende week te lezen in de nieuwe editie van de GTST Zomer-blog.

Bekijk GTST op TVblik.nl/gtst