LEGO Masters Australië: Eén held, één explosie en één take!
Bron: RTL

LEGO Masters Australië: Eén held, één explosie en één take!

Geschreven door Ganpat Berrevoets Laatste update:

Een nieuw aflevering van LEGO Masters Australië met goed nieuws voor de meiden, die tijdens de eerste challenge van de vorige keer een black out hadden. Maar er is ook slecht nieuws te melden. Afgelopen week werd bekend dat onze eigen LEGO Master Jan uit seizoen 1 is overleden. 

In memoriam

Jan Pennings was tijdens de eerste editie van LEGO Masters kids samen met Lola Nouwens te zien als creatieve en enthousiaste hulp voor Daniël, die de Jan en Lola tijd gewonnen hadden. Lola liet afgelopen vrijdag op haar Instagram het volgende bericht achter. 

Het is een verdrietig bericht en ons medeleven en sterktewensen gaan uit naar Jans familie en naar Lola. Hij zal als eerste LEGO Master NL en BE gemist worden. 

Naar Australië

Hamish merkt op dat er behoorlijk wat enthousiasme is bij de garagedeur. De deelnemers kunnen niet wachten en terecht, want er mogen dingen worden opgeblazen. Niet zomaar dingen, nee het gaat om de mooiste LEGO bouwwerken van de beste LEGO bouwers van Australië. Jennifer en Jodie dragen gouden minifiguren om hun nek. Ze glimmen als Mr. Gold uit minifiguren serie 10, die tegenwoordig op eBay tussen de 5000 en 6000 dollar waard is. Gelukkig zijn er ook nog sleutelhangers met een gouden minifiguur, die nog wel te betalen zijn. Hoe dan ook, gewonnen heeft dit team nog niet, want er moet nog gebouwd worden en het gaat deze keer om het winnen van immuniteit! Dat is: in ieder geval doorgaan naar aflevering 4. 

Opdracht: Hero shot

De held op de achtergrond, die heel stoer wegloopt van een explosie, die in slow motion achter hem of haar plaatsvindt. Dit doet toch wel denken aan Jans idee bij de explosie opdracht in aflevering 2 van seizoen 1. Die opdracht hadden hij en Lola heel goed gedaan, want zij wonnen destijds die aflevering. De Australische deelnemers krijgen hun eigen held en daarbij zijn er nog vier elementen, die er bij de explosie worden toegevoegd om het nog spectaculairder te maken! Het gaat om krijt, water, slijm en glitters. Jordy hoeft deze aflevering geen heldenrol te vervullen, want Damian en Andrew laten die nog even in de pocket. 

Bouwen maar!

Vooraf even wat korte opmerkingen. Als eerste, Andrew is een gezellige, grote grapjas en als tweede, ik krijg toch sterk de indruk dat de wetenschapper Runa koffiedikkijker Dannii niet helemaal kan waarderen. Haar blik doet me afvragen, vind je het allemaal wel leuk? Iona en Summer gaan deze keer voortvarender aan het bouwen geslagen dan de vorige keer. Hun Kwaadaardige Haaienaquarium moet de mooiste waterachtige slijmexplosie krijgen met een fontein van blokjes en haaien. Vooral haaien. Zo'n zeventig in totaal! Hun Samurai held blaast de boel op en hoe! Geen haaien ... en toch uiteindelijk één haai in beeld, die de vijandige achtervolger van de held op de brug uitschakelt.

Hamish concludeert: "Guys, you sharked it!" en voor Brickman Ryan is dit het winnende bouwwerk. Ergens zo simpel, maar toch goed doordacht met het oog op de explosie. Jackson en Alex hebben in deze keer wel de tweede plaats kunnen afdwingen. Geweldig om te zien hoe de bank explodeerde en de hoed van het hoofd van de held werd weggeblazen! Het bouwwerk van Jay en Stani is ook erg goed gelukt: een Vikingen Fort ... wat een playset zou dat kunnen zijn zeg. Helaas is het Viking thema van LEGO al gestopt. 

Het is erg leuk om te zien dat de Brickman zo enthousiast is, aanmoedigend, trots op elk team en wat nog meer. Gewoon, een toffe Brickman, die de bouwwerken erg leuk jureert en het programma gezellig mee presenteert. Ook was het uiteindelijk toch best fijn om te zien dat Runa ook nog kon lachen bij de explosies. 

In de volgende aflevering mogen de teams hun sprookjeskennis weer ophalen en deze tot leven brengen met LEGO steentjes en minifiguren. Uiteraard verwachten we daarbij weer een fantasierijke twist!

LEGO Masters Australië is deze zomer elke zaterdagavond te zien op RTL 4 om 20:00 uur.