LEGO Masters Australië: De hoogte in!
Bron: RTL

LEGO Masters Australië: De hoogte in!

Geschreven door Ganpat Berrevoets Laatste update:

LEGO Masters Australië aflevering 3 en 4 deze keer, want RTL zond afgelopen zaterdag aflevering 4 uit. Waar Jackson en Alex in aflevering 1 en 2 er telkens net naast grepen, was het met hun Hans en Grietjes heksenhuis wel raak! Zij wonnen de aflevering. Maar voor Annie en Runa kwam LEGO Masters avontuur met het Deense LEGO sprookje "De Kleine Zeemeermin" van Hans Christian Anderson ten einde. Zij moesten aan het einde van aflevering 3 de Brick Studio verlaten. 

Het is jammer dat we niet konden genieten van de sprookjesthema’s, die wij hier in Nederland en België afgelopen seizoen niet gehad hebben. Welke bouwwerken hebben we nog meer gemist? Jaap en de Bonenstaak met de reus die naar beneden komt denderen van Damian en Andrew. Zij waren overigens als tweede geëindigd. Ook Danii en Tim kozen voor dit verhaal, maar bouwden het huis van de reus. Trent en Josh kwamen met Assepoester op het bal. Jay en Stani bouwen de toren van Rapunzel en haar lange haren, die ze uit het haar had geslingerd. Als laatste was er nog het lelijke eendje van Jennifer en Jodie. Iona en Summer mochten uitrust, maar in de volgende afleveringen moesten ze zich weer bewijzen.

En hoe! Het zijn twee opdrachten, die onze Nederlandse en Belgische kandidaten ook hebben uitgevoerd. Een zo hoog mogelijke toren bouwen zonder kruk, maar met naast een Brickman nu ook een Stickman, Hamish. Daarna volgt het een ‘luchtkasteel’ aan een technic brick aan een ijzerdraad laten balanceren. De hoogte in dus. Dat deze opdracht een eliminatieopdracht blijkt te zijn, komt wel even binnen bij de kandidaten. Het liefst zouden ze nog even bij elkaar blijven. Tenminste dat zou Jennifer wel willen. Mooi, ze zijn van elkaar gaan houden! Tijdens de eerste challenge hebben Jay en Stani de manier gevonden om zo hoog mogelijk naar het plafond van de studio te reiken. Nu is dat ook niet heel moeilijk, want die twee hebben hun lengte mee. Tussendoor is er nog even sprake van #WatjeTim en #Timisgeenwatje, vanwege Tims beslissing om de toren toch nog hoger te maken dan die 3,1 of 3,2 m. Het echtpaar slaagt er niet. Dus toch een watje? 

Helaas voor Jordy, Andrew en Damian houden de The Flash Jordan Brick toch nog even in de pocket. Arme jongen, die maar zit te wachten in zijn trailer op dat ene Flash moment!

De meiden die eerder nog immuniteit hadden, Iona en Summer hebben het niet gemakkelijk, want Summer valt ziek uit. Dat betekent dat Iona haar Piñata alleen moet maken. Ook Trent en Josh kennen een uitdaging. Nadat ze de boel uit elkaar moeten halen en opnieuw moeten beginnen hebben ze nog maar vijf uur over om te bouwen.

Zelf vind ik de UFO en de boerderij van Jackson en Alex wel erg leuk gemaakt. Klein, maar goed uitgevoerd en een duidelijk verhaal. De Brickman wil er graag nog een koe bij zoals het in het klassieke UFO verhaal ook echt wel bij hoort. De kandidaten geven de Brickman er zelfs twee dieren bij: één zelfgebouwde zwart-witte koe en één LEGO paard. Ook de micro build stad van Jay en Stani ziet er goed uit en de bouwtechnieken die zij gebruikt hebben zijn heel creatief. Zij worden dan ook tweede! Trent en Josh die onderweg zoveel moeite ondervonden, hebben het toch voor elkaar gekregen. Hun vogelkooi met katten die daaraan bungelen, hangt nog steeds. Voor de Brickman genoeg redenen om dit als het winnende bouwwerk uit te roepen!

LEGO Masters Australië is deze zomer elke zaterdagavond te zien op RTL 4 om 20:00 uur.