Expeditie Robinson 2021: Duo's en doofheid
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Expeditie Robinson 2021: Duo's en doofheid

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De eerste sfeerbeelden waren weer te zien, mooie zonsondergangen, wat beelden van dieren en zo gaat weer een jaar van Expeditie Robinson van start. Keuzes maken is moeilijk en een keuze kan zich tegen je keren. De verkeerde keuze of iemand is beledigd door je keuze. 

De 9 mannen en vrouwen moesten bij elkaar gaan staan en dan kiezen wie hun partner zou zijn voor het eerst spel. De mannen moesten hun vrouwelijke partner kiezen. En wat beslis je dan in een split second?  Kracht, een tegenpool van jezelf, uiterlijk, een al gevormde klik? Nadat de stofwolken van de keuze van de mannen opgetrokken waren bleken Jan en Jasper beide voor Jasmine te kiezen. Dennis en Yuki kozen beide voor Sandra. Hierop mochten de dames kiezen uit de mannen die voor hun gekozen hadden. Dus je krijgt meteen een vriend en een vijand. En vijanden willen je uit het spel hebben nietwaar? 

Eerste proef

De dag na deze keuze volgt de eerste proef. Gewoon vastgebonden zijn. Je losmaken, een vuurtje maken en een touw doorbranden, een beetje puzzelen en een beetje rennen. Rennen, maar niet over een tropisch zandstrand dat zo weggelopen lijkt te zijn uit een reclame of reisfolder, nee een strand van scherp gekante rotsblokken waarop je beter niet kunt vallen.

Na een geruime tijd waarin vaak wisselde wie op welke plek lag bleken uiteindelijk Rene en Sylvana als eerste het platform te bereiken konden zij de kleur van hun bandana kiezen en kregen ze een immuniteitsring. Nou ja ring, hierin kun je een hamster of tamme rat in rond laten rennen.

Brit en Jasper waren het tweede koppel die de andere kleur kozen en ook een immuniteitsring kregen. Diverse koppels volgden met Robbert en Sieneke en John en Eva als laatste twee koppels.  Waarbij uiteindelijke Robbert en Sieneke als laatste twee een bandana kregen. John en Eva bleven als laatste twee met lege handen achter.

En wat hebben we dan geleerd na deze proef. Rene  heeft 15 jaar scouting gedaan waarin hij best wel dingen heeft geleerd en gedaan die nu van pas komen. Verder weten we nu dat John doof is! Hij steeds moest vragen wat er gezegd werd en misschien waren John en Eva hierdoor wel de laatste, had John niet gehoord wat ze moesten doen.

Afvallerseiland

Maar Robinson is geen Robinson zonder een afvallerseiland. En dus mogen Eva en John naar afvallerseiland. Dus dit wordt voor Eva echt afzien, met z’n tweeën op een eiland zien te overleven waarbij je mede eilandbewoner doof is. Dat worden dus fantastische gesprekken met een troost, de lach zal niet van John zijn gezicht verdwijnen.  

Alle 18 expeditieleden zitten dus op een eiland, Noord, Zuid of afvallerseiland. Maar dan als donderslag bij heldere hemel wordt een tip van de al aangekondigde sluier opgelicht. 8 oud deelnemers doen ook mee en krijgen een nieuwe kans om een expeditie te winnen! Wie, dat wordt na de uitzending live bekend gemaakt. Dit zijn dus: Do, Wietze de Jager, JayJay Boske, Loek Peters, Loiza, Anouk Maas, Saar Koningsbergen en Rob Geus.

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!