Expeditie Robinson 2021: De vrouwen in de hoofdrol
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Expeditie Robinson 2021: De vrouwen in de hoofdrol

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Het was een aflevering die draaide om de vrouwen op 2e kans eiland. Zowel in positieve als in negatieve zin. De vrouwen hadden genoeg van het geen eten hebben en het niet kunnen vangen van vis. Dus gingen ze op de ‘Herman Roelink’ toer. Herman Roelink een van de onbekende Nederlanders maakte terwijl hij deelnam aan zijn Expeditie Robinson een val om ratten te vangen. De dames maakten nu hun eigen fuik in de hoop vissen te vangen. Later bleek dat nog niets op te leveren en bleek Do wel op de traditionele manier een visje te vangen.

Op 2e kans eiland draait alles om individuele proeven. En dit was een zeer zware proef. De deelnemers inclusief nieuwe eilandbewoonster Sieneke moesten aan een touw gaan hangen met 1 kilo extra gewicht in de vorm van een zandzakje. Als iemand afviel moest die zijn zak zand aan een andere persoon geven. Als die weer afviel hetzelfde, al het zand naar 1 andere persoon.

Een kilo meer of minder maakt het verschil

Loek die niet de lichtste deelnemer is viel als eerste af en gaf in het licht van eerdere afspraken om dit team in stand te houden en nieuwkomers weg te stemmen aan Sieneke. De tweede die afviel was Rob. Rob die heel erg graag aan expeditie Robinson deel wilde nemen maar die op de evenwichtsbalk teleurstelde, in de vorige individuele proef de slechtste was en nu de op een na slechtste. Gelukkig voor Rob wordt volgens de afspraak gewoon Sieneke weggestemd.

Rob gaf dus ook zijn zand aan Sieneke die het daardoor niet meer vol kon houden. En zo werd het een soort domino spel. Degene die zand erbij kreeg viel als volgende af. Totdat er nog 2 dames over waren. Anouk en Saar. Anouk kreeg al het zand erbij en bleef heel erg lang hangen met 8 kilo zand. Maar uiteindelijk na een uur en 23 minuten moest ze toch opgeven en won Saar.

Gaat de wind anders waaien?

Terug op het eiland begint Do een discussie met Saar of het wel slim is om Sieneke weg te stemmen. Misschien een sterkere speler? Maar volgens de vrouwelijke logica zou dat dan Rob zijn? Hoezo sterk? Met Sieneke zijn er 5 dames en hebben de dames een meerderheid t.o.v. de mannen. Jayjay  die Rob wel gezellig vind probeert hierover een gesprek aan te gaan met Rob, maar die haakt af en wil vissen. Dus Rob heeft een bord voor zijn kop. 

Al deze vrouwelijke macht wordt plotseling doorbroken door een schreeuw van Jayjay die vanuit de biechtstoel een grote slang ziet. Hij grijpt de slang bij zijn staart. De slang wordt gevangen en door de dames ontdaan van ingewanden en gebakken. En de slang smaakte.

Op de eilandraad waar Stefano wordt geïntroduceerd, stemt Rob volgens afspraak op Sieneke. Bij de stemming is er een stem voor Sieneke en de rest voor... Rob. Rob die bijna in huilen uitbarst als hij hoort dat hij naar afvallers eiland mag. En Rob mag een brief meenemen naar afvallers eiland. En als het tipje van de sluier voor volgende week wordt opgelicht mag Rob een van de andere twee daar uitdagen. De verliezer gaat dan eindelijk echt naar huis.

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!