Met déze podcasts kook jij de sterren van de hemel
Bron: Pixabay

Met déze podcasts kook jij de sterren van de hemel

Geschreven door Carmen de Jonge

Houd jij van koken? Wil jij indruk maken op je visite? Wij hebben speciaal voor de kookliefhebbers een podcastlijstje samengesteld over eten en drinken, zodat je in no-time jezelf een thuis chef mag noemen.

1. Kookgeluiden

Kookgeluiden is een podcast van Delicious Magazine, het nummer één foodmagazine van Nederland. In deze podcast praten de hosts je bij over wat bruist, borrelt en leeft in de wereld van koken en eten. 

2. Lullen over koken

In deze podcast praten Joost Sommerdijk en Jasper Oudshoorn over hun passie, namelijk eten en drinken. Met veel enthousiasme nemen zij jou mee op hun culinaire reis. Joost heeft kennis op het gebied van koken en Jasper weet het een en ander over wijn. Elke twee weken staat er een podcast online. 

3. De Kookboekenclub

Ronald Giphart en Danny Jansen bespreken in De Kookboekenclub kookboeken. Zij zijn liefhebbers van koken, verzamelaars van kookboeken en oud-jurylid van Het Gouden Kookboek. Graag bladeren zij door kookboeken heen om inspiratie op te doen. Ze dagen elkaar uit, proeven elkaars kookkunsten en nodigen auteurs uit. 

4. Het Laatste Avondmaal

In deze podcast kookt Samuel Levie samen met zijn vrienden in zijn eigen keuken. Hier kookt hij de lekkerste gerechten met bijzondere verhalen. Je kunt zelf ook aan de slag met één van deze recepten, deze kan je terugvinden op hun website. Deze podcast is een onderdeel van het podcastnetwerk Dag en Nacht Media. 

5. Taste Daily

Deze Engelstalige podcast is speciaal voor mensen die fan zijn van thuis koken en diep in de culinaire geschiedenis willen duiken. De afleveringen zijn regelmatig onder de tien minuten, dus kun je daarna meteen aan de slag. Taste Daily wordt geproduceerd door Max Falkowitz, Anna Hezel en Matt Rodbard.

Uit welke podcast komt jouw favoriete recept? Laat het ons weten via Facebook!