Expeditie Robinson 2021: Ook op tweede kans eiland volgt een grote verrassing
Bron: RTL

Expeditie Robinson 2021: Ook op tweede kans eiland volgt een grote verrassing

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Op Tweede kans eiland bewijst Sterrin meteen haar waarde met het krabben vangen. Jayjay vind het prachtig en wat later gaan die twee op reptielen zoektocht. Beiden genieten hiervan. Jayjay hoopt dat Sterrin nog langer kan blijven want hij kan nog veel van haar leren. Sterring geniet zichtbaar en zou hier wel willen wonen. 

Later wordt er gegeten, uitjes, lamsoor, rijst en krab. En volgens Sterrin lijkt het wel een ‘hipster’ restaurant.  Loiza hoopt ondertussen op spanning, sensatie, wisseling van dingen. En wat later lijkt haar wens uit te komen, maar of ze daar dan zo blij mee is? Er wordt een brief bezorgd die aangeeft dat ze twee gelijkwaardige groepen moeten maken. 

En dan gaat het speculeren los, worden ze verdeeld over 2 groepen, moeten ze tegen elkaar strijden? Maar de bief geeft niet aan dat ze al hun spullen moeten pakken of dat ze hier niet meer terugkomen.

Hoe maak je 2 gelijkwaardige kampen met 3 mannen en 6 vrouwen? Wel de mannen willen bij elkaar blijven, de vrouwen willen bij elkaar blijven. En dan is er nog de ‘last in first out’ regel. Last in en first out zou dus gelden voor Sterrin en eventueel Sieneke. En dan is de verdeling snel gemaakt Sieneke en Sterrin worden verdeeld over de twee groepen zodat elk team iemand heeft die ze weg kunnen stemmen zonder in eigen vlees te snijden. Jayjay geeft meteen aan dat Sterrin wel bij de mannen kan. En zo gebeurt het. De 5 dames tegen de 3 heren en Sterrin.

De proef is een soort stormbaan/hindernisbaan. Ieder team moet de baan zo snel mogelijk afleggen. De laatste van het team die aankomt moet een puzzel oplossen. Maar van het damesteam moet 1 dame verstek laten gaan. Sieneke is eerlijk en geeft aan slecht in puzzelen te zijn en doet dus niet mee. Na een korte discussie gaan de 4 dames eerst. De zwakste schakel is duidelijk Do, maar vooral Loiza helpt haar onderweg waardoor Do goed bij kan blijven maar wel als laatste finisht. De tijd 3:42. Een goede tijd dus. 

Dan de mannen, de zwakste schakel is Sterrin, maar Jayjay moedigt haar aan, helpt haar en op een hindernis sleuren de mannen Sterrin erover heen. En net als Do weet Sterring bij te blijven en komst ook als laatste van haar team over de finish. En dan wordt het spannend De mannen met Sterrin deden het 15 seconden sneller dan de dames. En dus krijgt Sterring 15 seconden voorsprong op Do om de puzzel op te lossen. 15 seconden, bijna niets dus.

Het is een klassieke puzzel met getallen die je zo neer moet leggen dat elke rij, horizontaal en verticaal op 15 uitkomt. 15! Sterrin begint met 15 seconden voorsprong, ziet dat elke rij in de puzzel 15 als uitkomst moet hebben en dan gaat ze los! Ze heeft een fotografisch geheugen en legt binnen 24 seconden de puzzel neer! Do heeft net het briefje met uitleg gekregen en met haar ogen geknipperd en het is al over! Sterrin en de mannen hebben immuniteit en 5 dames gaan naar de eilandraad.

Een eilandraad die simpel is. Anouk, Saar, Do en Loiza stemmen eensgezind Sieneke weg. Sieneke krijgt dan te horen dat ze samen met de weggestemde kandidaat van een andere eilandraad, Jasmine dus naar afvallerseiland gaat.