Voorbeschouwing: Oranje met twee wijzigingen tegen Gibraltar
Bron: Showbizznetwork.nl

Voorbeschouwing: Oranje met twee wijzigingen tegen Gibraltar

Geschreven door Liam Rensink

Nederland vervolgt vanavond zijn strijd om de koppositie in de kwalificatiegroep. Om 20.45 wordt er in de Kuip afgetrapt tegen Gibraltar om de koppositie in de poule te verstevigen.

Van Gaal lijkt in deze wedstrijd twee wijzigingen door te voeren ten opzichte van de wedstrijd tegen Letland. Georginio Wijnaldum keert na een schorsing terug in de basis. Ook lijkt er een basisplaats gereserveerd voor Noa Lang. Hij vervangt Cody Gakpo, die met symptomen van hersenschudding kampt. Noa Lang mocht tegen Letland nog invallen en daarmee zijn debuut voor het Nederlands elftal maken. Verder lijkt Van Gaal geen verrassingen in petto te hebben vanavond. 

Vermoedelijke opstelling Nederland: Bijlow, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind, Klaassen, F.de Jong, Wijnaldum, Berghuis, Memphis, Lang. 

Vermoedelijke opstelling Gibraltar: Goldwin, Wiseman, Annesley, R. Chipolina, Olivero, J.Chipolina, Walker, Ronan, Torilla, Valarino, Styche.

Op papier heeft Oranje niets te vrezen voor Gibraltar, want het schiereiland heeft nog geen punt gepakt in deze kwalificatiereeks. In de 7 wedstrijden wist Gibraltar maar tot drie doelpunten te komen en moest maar liefst 28 keer een tegendoelpunt incasseren. De eerdere ontmoeting met Gibraltar leverde geen problemen voor Oranje. Onder leiding van Frank de Boer werd er met 7-0 gewonnen. Oranje heeft vanavond dus alle kans om het doelsaldo op te krikken. 

Nederland bekleedt de eerste plek in de poule na de overwinning op Letland en gelijkspel tussen de grote concurrenten Noorwegen en Turkije. Oranje heeft nu na 7 wedstrijden 16 punten en een positief doelsaldo van 17. Noorwegen volgt op twee punten en veel minder doelsaldo. De Noren nemen het vanavond in eigen huis op tegen Montenegro. 

De wedstrijd Nederland-Gibraltar is vanavond om 20:45 uur te zien op NPO 3. De voorbeschouwing van de NOS start 20:00 uur.