Voorbeschouwing: Nederland met twee wijzigingen tegen Noord-Macedonië
Bron: Showbizznetwork.nl

Voorbeschouwing: Nederland met twee wijzigingen tegen Noord-Macedonië

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

Nederland speelt vanavond de laatste wedstrijd van de groepsfase. In deze wedstrijd treft Oranje het team van Noord-Macedonië. Voor beide ploegen staat er in de Johan Cruijff Arena niets meer op het spel, aangezien Nederland al verzekerd is van de groepswinst en Noord-Macedonië niet meer door kan naar de volgende ronde. De aftrap van de wedstrijd is om 18.00 uur. 

Na de overwinningen van Oranje op Oekraïne en Oostenrijk kan de eerste plaats van de groep Nederland niet meer ontgaan. Frank de Boer kan er dus voor kiezen om wat spelers op te stellen die in de eerste twee wedstrijden minder in actie kwamen. De Boer heeft echter op de persconferentie aangeven dat hij maar twee spelers wijzigt ten opzichte van de basiself tegen Oostenrijk.

De verwachting dat Donyell Malen de voorkeur gaat krijgen boven Weghorst. Malen viel in de wedstrijd tegen de Oostenrijkers in en bekroonde deze invalbeurt met een assist en mag zich vanavond dus waarschijnlijk bewijzen vanaf de aftrap. De andere wijziging in de formatie is de inbreng van Ryan Gravenberch. Die zal in de ploeg komen voor Marten de Roon. De Roon staat op scherp, waardoor de Boer met de middenvelder van Atalanta geen risico wil nemen. 

Ook voor Noord-Macedonië staat er deze wedstrijd niks op het spel. De eerste twee wedstrijden eindigden in nederlagen, waardoor Noord-Macedonië het achtste land ooit kan worden die het EK zonder punten verlaat. Bij de Noord-Macedoniërs zijn weinig aansprekende namen, maar hebben ze hun nationale ster in de vorm van Goran Pandev. Voor Pandev zal de clash met oranje een speciale worden, want hij heeft aangegeven dat hij na deze wedstrijd zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt. De spits die bij onder andere Inter Milaan, Napoli en Galatasaray heeft gespeeld,  is sinds 2001 international en speelde in totaal 120 interlands waarin hij 38 keer doel trof. 

Vermoedelijke opstelling Nederland: Stekelenburg, Dumfries, de Ligt, de Vrij, Blind, van Aanholt, Gravenberch, Wijnaldum, F.de Jong, Malen, Memphis. 

Vermoedelijke opstelling Noord-Macedonië: Dimitirievski, Ristovski, Velkovski, Musliu, Nikolov, Ademi, Spirovski, Alioski,Bardi, Pandev, Elmas.

De wedstrijd Noord-Macedonië - Nederland is vanavond om 18:00 uur te zien op NPO 1. De voorbeschouwing van de NOS start om 17:15 uur.