Expeditie Robinson 2021: Daar heb je weer zo’n bekende Nederlander
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Expeditie Robinson 2021: Daar heb je weer zo’n bekende Nederlander

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Vorige aflevering zagen we hoe de deelnemers met een bandana bij elkaar kwamen. Deze keer waren de bandana loze deelnemers aan de beurt. Dyantha, Robbert, Sandra en Sylvana maken de kist op hun eiland open. Veel eten, ook bruine rijst en dan ontdekken ze bandana’s. En het zijn er 9! Dus als zij met zijn vieren zijn en er zijn negen bandana’s dan komen er dus nog 5 mensen bij. En zo wordt terecht opgemerkt zijn we in de minderheid!

Het regelen van een slaapplaats zorgt voor nogal wat discussie tussen de twee duo’s. Iets waar Dyantha naderhand behoorlijk de spot mee drijft. Waarbij ik denk dat ze wat minder had moeten spotten en wat meer had moeten doen deze expeditie. Met name Sandra die zij op de hak nam heeft veel meer gedaan en waargemaakt dan Dyantha.

Als de andere vijf, Rob, Annemiek, Sterrin, Jayjay en Do erbij komen duiken de eerste karma’s op. Sandra en Sylvana hebben natuurlijk Annemiek en Sterrin mede weggestemd. Maar er ontstaat ook een nieuwe klik. Ron en Sandra gaan op zoektocht naar eten. 

Maar ook dit negental moet individueel gaan strijden voor immuniteit en voor een zwarte stem. En nadat er bij de samensmelting 2 vrijwel identieke afleveringen zijn geyweest zat ik niet te wachten op een aflevering met precies dezelfde proef als de vorige aflevering. Maar gelukkig was het een heel andere proef.

Vissengraat

Met korte stokken en touwtjes een hengel maken, hiermee een vissengraat omhoog trekken en dan in een doolhof puzzelstukken zoeken om een visgraatpuzzel te maken. Rob ging als een speer uit de startblokken maar had direct last van een slappe. Hengel bedoel ik. En hij kon weer terug naar de ontwerptafel.  Sommige deelnemers hadden het beter voor elkaar.

Do en Jayjay waren de eerste twee die de vis omhoog haalden en puzzelstukken mochten gaan zoeken. Daarna volgden Annemiek en Sandra. En terwijl Do de proef won met Jayjay als goede tweede stonden Sterrin en Rob nog steeds te hengelen met een slappe hap die de naam hengel niet waardig was. Uiteindelijk was Sterrin klaar en stond Rob nog steeds met een slappe te prutsen. Dus Rob heeft een zwarte stem.

Terug op het eiland werden de taken snel verdeeld en werd begonnen met het maken van een  kookplek en vuur, een slaapplaats etc. Rob en Dyantha bleken aansluiting bij elkaar te vinden omdat ze alle twee kleine kinderen hebben. Waarbij er weer wat afgehuild werd.

De volgende ochtend werden al vissend door Rob wat visjes uitgegooid bij Annemiek om te peilen op wie zij zou stemmen. Annemiek gaf aan dat zij en Sterrin eerste Sandra of Sylvana uit elkaar wilden halen en daarna Dyantha en Robbert. Rob stemde ook nog even af met Sandra. En Dyantha ging twijfelen of zij wel verder wilde in de expeditie of naar haar kind wilde.

Niet mals

Op de eilandraad werd Do verteld dat ze naar winnaarseiland mocht en dat omdat ze immuniteit had ze niet hoefde te stemmen in de eilandraad en zo haar stem kon sparen. Do koos ervoor niet te stemmen. Bij het tellen van de stemmen bleek dat iedereen op Dyantha had gestemd omdat zij aan had gegeven dat het voor haar genoeg was geweest en ze naar huis wilde. En het leek of ze opgaf maar dat is eigenlijk ook zo zei ze.

En hiermee is het grote nadeel van de deelname van bekende Nederlanders weer aanwezig. De puristen onder de liefhebbers van het programma roepen al jaren dat de bekende Nederlanders veel sneller opgeven in de Expeditie terwijl en hele hordes onbekende Nederlanders zijn die er heel veel voor over zouden hebben om aan een expeditie mee te mogen doen. Dus ook in deze expeditie heb je weer zo’n BN-er en zal de kritiek op social media niet mals zijn en zal de roep om een expeditie met alleen onbekende Nederlanders weer de kop opsteken.

Het is hoe dan ook irritant om te zien dat een BN-er deze kans in de schoot krijgt geworpen, er zo weinig mee doet en dan opgeeft terwijl honderden mensen dit zo graag zouden willen ervaren en nooit op zouden geven.

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!