Expeditie Robinson 2021: Grijpen de dames de macht?
Bron: RTL

Expeditie Robinson 2021: Grijpen de dames de macht?

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De expeditie is ruim 20 dagen oud en sommige deelnemers hebben het zwaar. Rob is erg afgevallen en voet zijn krachten verdwijnen. Hij heeft dan ook een slechte dag, veel afgevallen, geringe hoeveelheid voeding en het is warm. Robbert heeft hier nog geen last van en wil de proef winnen.

Tegenslag is er ook, het afdakje is ingestort, gelukkig toen er niemand onder lag dus dat moet hersteld worden. Iedereen kijkt een beetje naar Jayjay die heeft echter 2 linkerhanden. Maar uiteindelijk lukt het wel en is er weer een mooi afdakje. Bewondering is er volop voor Sandra die met bijna niets een lekkere maaltijd weet te maken.

Grijpen de dames de macht?

De proef is weer een Robinson klassieker, een ‘hangproef’. Een handvat vasthouden en hieraan zo lang mogelijk blijven hangen, staand op een plankje terwijl je steeds schever komt te hangen. En als snel blijken twee deelnemers het zwaar te krijgen, Rob en Sylvana ijken al snel niet lekker meer te hangen. Rob wil uiteraard niet weer als eerste afvallen, maar aangezien proeven al de hele expeditie niet zijn ding zijn valt hij net voor Sylvana in het water. De rest houdt het langer vol maar ook Sterrin, Jayjay en Robbert vallen af. Hierdoor blijft een strijd tussen 3 dames over. Do, weer bij de beste, Sandra en Annemiek. Do capituleert als eerste en daarna Annemiek zodat Sandra immuniteit wint. Vorige keer Do, nu Sandra het lijkt erop of de dames de macht grijpen. De sterke Jayjay komt nu steeds te kort.

En dan is het terug naar het eiland met een eilandraad in het vooruitzicht. Sylvana probeert wat te polsen over het wegstemmen van sterke spelers. Maar Do en Robbert vinden het ook wel wat hebben om in de finale tegen een sterke speler te moeten strijden. Sterrin en Annemiek hebben het een beetje gehad met Sylvana die in het kamp nauwelijks iets doet en daarnaast natuurlijk mede verantwoordelijk was voor het wegstemmen van zowel Sterrin als Annemiek in een eerder stadium. Dus deze twee dames willen op Sylvana stemmen. Sandra daarentegen overweegt haar extra stem te gebruiken om Sylvana te redden.

Een stemmen festival

Op de eilandraad worden de stemmen weer zodanig uit de pot getrokken dat de spanning er zo lang mogelijk inblijft. Eerst Sylvana, dan Annemiek en dan weer Sylvana en dan weer Annemiek. En zou houden we de spanning erin volgens de programmamakers. In voorgaande jaren was er veel meer te zien over de stemafspraken die gemaakt werden en over het inzetten van meerdere of al je stemmen om jezelf te redden. Dit jaar is hierover veel minder te zien. Een poging om meer spanning te creëren?  Maar de stemming lijkt weliswaar gelijk op te gaan tussen Sylvana en Annemiek maar na uiteindelijk 14 stemmen die geteld zijn krijgt Sylvana de meeste stemmen en moet zij de expeditie verlaten.