De Verraders: Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is het zilver
Bron: RTL / Jasper Suyk

De Verraders: Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is het zilver

Geschreven door Jorit Henning Laatste update:

Sinterklaasavond… pepernoten, cadeaus en slaapverwekkende gedichten of leugens, verraad en een koelbloedige moord in het holst van de nacht? Voor degene die dit jaar zin heeft in wat anders dan het traditionele Sinterklaasavondje zendt RTL4 de eerste aflevering van de exclusieve Videoland-special De Verraders uit. Om 21:30 uur opent kasteel Havixhorst de deuren voor 12 kandidaten. Nieuwe regels, een nieuwe locatie en een nieuwe presentator. Slechts 1 winnaar gaat er vandoor met de zilverstaven. Spannender dan ooit tevoren.

Zondagavond arriveren de kandidaten vol enthousiasme op het landgoed. Ze hebben er zin in en gaan lachend dit avontuur tegemoet. Het lachen zal hen echter snel vergaan en plaats maken voor angst, achterdocht en ultiem verraad. De nacht zal nooit meer hetzelfde zijn voor Jay, Ellen, Bettina, Romana, Envy, Henk, Amara, Tim, Iliass, Britt, Shelley en Thijs.

Wie is er in deze unieke wintereditie de verrader en wie zijn de getrouwen? Laten we de kandidaten eens even op een rijtje zetten:

Realityster Romana van Baaijen is de publiekslieveling uit B&B vol liefde. We kunnen ons niet voorstellen dat zij een verrader zou zijn. Alhoewel het natuurlijk wel een heel goede stunt zou zijn als zij met de winst weg zou komen. 

Thijs Zeeman, bekend als presentator van onder andere Thijs Zeeman Confronteert en Betrapt, weet door zijn werkervaring precies hoe een verrader te werk gaat. Het zou zonde zijn als hij die capaciteit niet kan benutten als verrader. Een echte kanshebber voor de zilverschat.

Winnares van Drag Race Holland, Envy Peru, heeft gespeeld in de film Wat je vindt mag je houden. Op basis van deze filmtitel zou een rol als verrader helemaal zo gek nog niet zijn.

Presentatrice Shelley Sterk weet als geen ander hoe het is om verraden te worden. De bloedmooie presentatrice werd keihard gedumpt door Shownieuws toen ze zwanger was van haar zoontje. 

Iliass Ojje, acteur in onder andere Mocro Maffia, zal het zeker niet zijn. Veel te voor de hand liggend als je het ons vraagt.

Tim Senders, presentator en programmamaker. Bekend van onder andere Streetlab, Willem Wever en Betreden op eigen risico. Een creatieve man die al voor de nodige uitdagingen heeft gestaan.

Actrice Britt Scholte heeft ruim ervaring met drama gezien haar werkervaring in Goede Tijden Slechte Tijden. Na haar avonturen in Meerdijk draait ze haar hand niet om voor wat list en bedrog.

Amara Onwuka weet als weervrouw het zonnetje in menig huiskamer te doen schijnen. Laat je niet voor de gek houden want deze knappe dame kan ook mooi weer spelen.

Ex-hockeyster Ellen Hoog is 232 keer uitgekomen voor Oranje en heeft maar liefst 60 keer gescoord. Ze heeft een vechtersmentaliteit en het is te hopen dat zij geen verrader is want dan maken de overige kandidaten geen schijn van kans.

Jay Francis, beter bekend als Tisjeboyjay, voormalig verleider uit Temptation Island is een grappenmaker met een scherp randje. Laat je niet verleiden door zijn charmes want deze man weet precies wat hij wil. Dit zou weleens een van de verraders kunnen zijn.

Judoka Henk Grol heeft een obsessie voor winnen. Gegarandeerd dat hij alles op alles zal zetten om de verrader te ontmaskeren.

Musicalster Bettina Holwerda is als moeder van 3 kinderen de ideale steun en toeverlaat voor de kandidaten van de verraders. Zo lief en zorgzaam dat kan toch geen verrader zijn. Of toch?

Het lijkt erop dat de grote kanshebbers om als verrader uit de bus te komen Thijs, Envy en Jay zijn met op de reserve stoel Britt. Wij verruilen in ieder geval zondagavond de pepernoten voor popcorn en zitten klaar om die snoodaards te ontmaskeren. Let the games begin!

Wie zou volgens jou een goede Verrader zijn? Word lid van onze Facebook-groep en praat mee!