De Verraders: Henk de kano-tank
Bron: RTL / Jasper Suyk

De Verraders: Henk de kano-tank

Geschreven door Laatste update:

Dat ex-judoka Henk fanatiek is en vol voor de winst gaat, dat weet iedereen die ooit de naam Henk Grol heeft gehoord. Alleen dat hij zo fanatiek is dat hij Thijs aanvaart met zijn kano zag niemand aankomen. Thijs wel, die zag Henk met zijn bijna 100 kilo vol op hem af varen als een briesende stier die een rode lap bestormt.

Wat dacht Thijs?

Ik vraag me af wat de gedachten van Thijs op dat moment waren? Zag hij zijn leven voor z’n ogen flitsen of dacht hij aan alle dingen die hij nog had willen doen in zijn leven. Ik weet niet of jullie kijkers het hebben gezien, maar ik persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat Thijs na die aanvaring ineens een stuk minder haar op zijn toch al licht kalende hoofd had. De 10 troosteloze op schaamhaar lijkende haren trilden zachtjes na op Thijs zijn hevig zwetende hoofd terwijl Henk hem indringend aankeek. Nadat Henk de route aanwijzingen heeft gekregen van Thijs, vaart hij met een enorme vaart weg. Onze Henk vloog zowat over het water met zijn kano, zo razend snel ging hij. Ik hoop maar voor zijn vriendin dat hij niet in alles zo snel is. ;-)

Shit…..is het wel zo verstandig om dit over een temperamentvolle ex-judoka te schrijven als columnist? Ineens begrijp ik precies hoe Thijs zich voelde toen hij dacht dat hij de verkeerde instructies aan Henk had gegeven. Ik denk aan wat Thijs aan het einde van de opdracht tegen de groep zei ‘Henk gaat mij dood maken!’ Even overweeg ik om de naam van een andere redacteur boven deze column te schrijven, maar ik besef me dat ik dan even gehaaid bezig zou zijn als Sneaky Shelley. Oh die meid, echt hè….wat zou zij een fantastische verrader zijn. Helaas is ze een getrouwe. Een gemiste kans voor RTL. 

Shelley de poppenspeelster

Shelley is de perfecte poppenspeelster, zo eentje die marionetten heeft en aan de touwtjes trekt om ze te laten bewegen. Met Ellen als pop 1, Bettina als pop 2 en Thijs als 3e poppetje. Wat Shelley echter niet weet is dat poppetje Thijs heel andere plannen heeft en lang niet zo braaf is als hij lijkt. Hoe lang zou het duren voordat Thijs de touwtjes doorknipt en onze poppenspeelster een koekje van eigen deeg geeft door haar om zeep te helpen. Hebben jullie het moment gezien dat Shelley heel onschuldig tegen Bettina zegt: ‘Het is blijkbaar een grote naaiboel hier, ik hou hier he-le-maal niet van.’ Je zou haar bijna geloven. Helaas trapte Bettina er volledig in.

Bettina had trouwens ook een bijzonder gesprek met Rooie Romana. Je weet wel die van B&B vol liefde. Romana heeft regelmatig rode vlekken in haar nek. Iets wat de overige kandidaten van De Verraders maar al te goed is opgevallen. Vandaar dat ik haar vanaf nu officieel tot Rooie Romana benoem. Ik kan haar ook Dooie Romana als bijnaam geven naar aanleiding van de opmerking van Thijs en Ellen die vinden dat Romana een dooie blik heeft, maar dat gaat wel een beetje ver. Maar goed, we dwalen af…Rooie Romana heeft dus een gesprekje met Bettina gehad terwijl ze samen in de kano zaten. Gezellig zou je denken. Nou niet bepaald. 

Romana, wat zeg je nu toch?

Romana zei tijdens het gesprek letterlijk “Zet jij je bril eens af! Ben jij te vertrouwen? Heb jij iets in je hoofd?!” Waaaaaaat, zei ze nou echt tegen Bettina “Heb jij iets in je hoofd?“ Zo dan! Als ik Bettina was geweest dan had ik Romana toch een opdonder met die peddel gegeven joh. Hoppa, pak aan, overboord jij met je rooie dooie kop! Bettina, lieve schat dat ze is, bleef echter heel rustig. Ook tijdens de stemronde bleef Bettina rustig en zelfs na afloop van het spel reageerde ze heel kalm en classy. Dat zegt wel iets over het type vrouw dat Bettina Holwerda is. Daarom is Bettina voor mij de ware oprechte heldin van aflevering 2. Respect!

Maar helaas Bettina…nice girls finish last…

Meepraten over De Verraders? Word lid van onze Facebook-groep!