De Verraders: Graaft Romana haar eigen graf?
Bron: RTL / Jasper Suyk

De Verraders: Graaft Romana haar eigen graf?

Geschreven door Laatste update:

“Huh, rot op…wat doe jij hier? Jij was dood!” Je zal maar zo verwelkomt worden als je ‘s ochtends vroeg nietsvermoedend de ontbijtzaal in loopt. De kandidaat die als laatste door de deur binnenkomt weet niet wat hij meemaakt. Britt gaat meteen in acteer modus en faked verbazing als ze hem ziet. Ze laat haar mond wijd open vallen en gooit er nog een dramatisch “O my God” achteraan.

Dat overkwam vanochtend onze lieve Jay. In de groep heerst complete verwarring. Nou ja bij sommigen dan, niet bij de verraders. Iliass, Britt en Thijs spelen leuk het spelletje mee en doen alsof ze er ook niks meer van snappen. Britt vraagt bijna teleurgesteld “is er dan niemand vermoord?“ Het antwoord op haar vraag weet ze echter heel goed. Zij, Iliass en Thijs hadden immers de vorige nacht besloten om Thijs zogenaamd te vermoorden. 

Triomfantelijk tovert Thijs het schild boven de tafel. Klaar om zijn meesterlijke plannetje in werking te stellen. Alleen 1 ding was Thijs vergeten, of beter gezegd gezegd 1 persoon. Jay! “Nu zakken mij de ballen uit de broek, what the fuck?!” roept Jay het uit. Je ziet hem denken en al gauw valt het kwartje. Als Jay even later alleen is met de camera zegt hij tegen de kijkers “‘ik ben niet gek, dit is een rookgordijn.” Dat heeft slimmerik Jay heel goed gezien en daarom is voor mij nu al duidelijk dat Jay de onbetwiste held van aflevering 4 is.

Henk, Romana en de koeien in de wei

Na het ontbijt gaan Henk en Romana samen de koeien voeren. Een rare combinatie want de chemie tussen die twee is behoorlijk vreemd. Op de een of andere manier klikt het niet en Romana weet het nog een beetje ongemakkelijker te maken. Ze vraagt aan Henk of hij wist dat Thijs het schild had. Nee dat wist Henk niet. Hij stelt Romana dezelfde vraag. Romana leunt verveelt op het hek van de koeien en zegt “nee ik denk echt niet dat Thijs het is, maar ja ik snap sommige theorieën niet hoor die gaan me dan net even te diep.” Henk kijkt haar vol ongeloof aan en vraagt verontwaardigd “maar jij schreef gister Thijs op en nu zeg je dat Thijs een getrouwe is… en nu ben je geswitched?”

Paranoia Henk merkt op “jouw plek is me niet helemaal duidelijk Romana, want gisteren schreef jij Thijs op en vanochtend vind je dat Thijs het weer niet is.” Romana zegt ietwat geïrriteerd “neeeee dat zeg ik niet.” Henk geeft aan dat hij juist daar net het gesprek over begon. Romana verdedigd zichzelf door te zeggen dat ze altijd even wakker moet worden in de ochtend. Henk zegt spottend “o dat was een foutje.”

Chemie of anti-chemie

De anti-chemie tussen Romana en Henk is zelfs de koeien opgevallen. Die beginnen steeds luider te loeien. Hoe krijgen twee getrouwen het voor elkaar om zichzelf zo verdacht te maken? Het gekke is nog dat Romana en Henk qua karakter best wel overeenkomsten hebben. Ze zijn allebei niet zo tactisch. Oké bot. Ze hebben beiden een blik die kan doden en op sociaal gebied zijn ze ook niet heel handig. Je zou denken dat dit juist zorgt voor een bondje. Niet dat ze zich tegen elkaar keren.

De persoon waar iedereen chemie mee lijkt te hebben is Iliass. Dag na dag weet hij iedereen in te pakken. Het lijkt erop dat vooralsnog niemand hem verdenkt. Shelley is op het spoor van Britt en Thijs, al doet ze Britt laten geloven dat ze dikke vriendinnen zijn. Britt heeft het moeilijk en begint steeds meer door de mand te vallen. Het liegen eist zijn tol waardoor haar geweten begint te knagen. Het zal niet lang meer duren voor het ook de andere kandidaten op zal vallen.

Romana, doe nou niet

De zilverstaven opdracht is een soort hints waarbij de kandidaten films uit moeten beelden. Er worden twee groepen gemaakt, team rood en team groen. Er worden maar liefst 3 zilverstaven verdiend. Team rood heeft gewonnen en mag naar de wapenkamer. Jay, Henk, Iliass en Romana spreken voor de deur van de wapenkamer af dat ze niet zullen zeggen wie het schild heeft. Zelfs niet tegen elkaar. Nou die afspraak heeft dus hooguit 5 minuten geduurd want toen Romana uit de wapenkamer kwam vertelde ze Henk dat ze het schild niet heeft. Henk nam het haar niet in dank af dat ze zich niet aan de afspraak had gehouden. Romana beseft niet dat ze nu alweer Henk tegen zich in het harnas heeft gejaagd. O meisje toch, je bent je eigen graf aan het graven.

Later die avond aan de ronde tafel pakt Henk Romana genadeloos terug door te vertellen wat er die middag bij de wapenkamer heeft afgespeeld. Recht onder het oog van Romana probeert hij de groep duidelijk te maken dat Romana weleens een verrader kan zijn. Met een pissige blik kijkt Romana hem aan. De oorlog tussen die twee is nu definitief van start. Komt dit ooit nog goed?

Verraad en fissa

Thijs en Jay zijn ook lekker aan het sparren aan de ronde tafel. Thijs zet alles op alles om de groep te overtuigen, maar het spel is toch echt uit. Zijn matties Iliass en Britt gooien hem voor de bus en met 7 tegen 1 stem wordt Thijs Zeeman verbannen uit de Verraders. Het spel wordt in deze wintereditie harder dan ooit gespeeld. Niemand is veilig.

Nadat Thijs eenmaal bekend heeft een verrader te zijn springen de overige kandidaten op uit hun stoel en barsten in juichen uit. Jay roept “motherfockers, we hadden dit gister al moeten doen maar ja maakt niet uit…let’s go, let’s go,  FISSA!!! “ Feeststemming alom. Maar hoe heftig zal de kater morgen zijn en zal de verstoorde verhouding tussen Henk en Romana exploderen? Neemt Romana wraak?

Wat zou jij doen als je in Romana haar schoenen stond? Praat mee op onze Facebook-groep!